Shadow

Besparen op vakantie door op het beste moment te boeken

Skyscanner eurobiljettenJanuari en februari worden gezien als de piekmaanden om een vakantie te boeken, maar is haastige spoed wel goed? Ticketvergelijker Skyscanner keek naar de populairste bestemmingen van de Nederlandse vakantieganger en ontdekte dat januari niet altijd het beste moment om te boeken is.

Vroeg boeken of juist laat? Het is het dilemma van elke vakantieganger. Skyscanner nam de belangrijkste vakantiebestemmingen van Nederlandse reizigers onder de loep en constateert dat de bestemming van groot belang is als het aankomt op de beste tijd om te boeken. Zo ligt het optimale tijdstip om een reis naar Thailand te boeken op 29 weken voor vertrek. Het is dus raadzaam nu al de vlucht naar Thailand voor komende zomer te boeken om een goede prijs te krijgen. Een andere zeer populaire verre bestemming, de Verenigde Staten, kan ook het best langer van te voren geboekt worden: de prijs is het laagst gemiddeld 22 weken voor vertrek. Voor Europese bestemmingen kan langer gewacht worden, maar ook daar constateert Skyscanner flinke verschillen: voor Griekenland ligt het optimale boekingsmoment op 14 weken voor vertrek en voor Italië en Spanje is gemiddeld 4 weken voor vertrek de beste tijd om te boeken.

Budgetvliegers niet altijd goedkoopste aanbieder

Naast het kiezen van het juiste boekingsmoment kunnen nog andere aspecten een rol spelen bij het besparen op vliegtickets:

  • Een budgetmaatschappij is niet in alle gevallen de goedkoopste keuze. Vergelijk alle luchtvaartmaatschappijen, óók de traditionele en/of indirecte vluchten.
  • De prijzen voor dezelfde vlucht kunnen verschillen per ticketwebsite, en ook kunnen ticketwebsites goedkoper zijn dan de luchtvaartmaatschappij zelf.

Research is dus belangrijk. Een vergelijkingssite zoals Skyscanner, die prijzen van luchtvaartmaatschappijen én ticketwebsites vergelijkt neemt al het werk uit handen.

Sharing is caring!