Shadow

Eerste keer reiservaringen zijn goed voor je zelfvertrouwen

De opwinding en sensatie die bij een eerste reiservaring hoort, hebben een positieve invloed op het zelfvertrouwen, verbreden onze horizon en dragen uiteindelijk ook bij aan een succesvol leven. Dit blijkt uit een nieuw wereldwijd onderzoek in opdracht van Booking.com.


De eerste stempel in je paspoort, de eerste indrukken in die totaal nieuwe stad, die ene gedurfde stap buiten je comfortzone: het maakt niet uit. Volgens het onderzoek (met meer dan 15.000 deelnemers in twintig landen) krijg je van reizen naar nieuwe plekken inspiratie om dingen anders te gaan doen, en dat kan je leven verrijken. Tenminste, als je je tijdens het reizen openstelt voor andere, nieuwe ervaringen.

  • Eerste keer ervaringen op reis inspireren ons om belangrijke beslissingen te nemen in het leven – met meer dan 1 op de 10 (13%) die van baan of carrière verandert, 13% die een nieuwe relatie begint of er een beëindigt en 1 op de 5 (21%) die besluit om naar een compleet nieuwe plek te verhuizen, en dat allemaal vanwege een eerste keer ervaring op reis.
  • Een eerste ervaring op reis is spannender dan de eerste date (53%), de eerste baan (51%), een nieuwe vriendschap (65%) en zelfs de eerste kus – dat laatste ging op voor meer dan een derde van de deelnemers (36%).
  • Twee derde (65%) van de deelnemers zegt dat eerste ervaringen op reis een positieve invloed heeft gehad op hun zelfvertrouwen.
  • 3 op de 5 (61%) denkt dat ervaren reizigers interessantere mensen zijn en bijna de helft (45%) is ervan overtuigd dat reizen bijdraagt aan succes in leven en carrière.

Reizen geeft dus een stimulans om nieuwe dingen te leren en ervaren. Dat maakt dat reizigers die veel plekken bezoeken en veel verschillende reiservaringen opdoen, in de ogen van veel respondenten, vaak interessanter zijn dan mensen die dat niet doen (zegt 61%), en dat ze dankzij alle nieuwe ervaringen opgedaan tijdens de reis meer succes hebben in het leven en hun carrière (45%).

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!