Shadow

Keukenhof geopend door Willem van Gogh

GWillem van Goghisteren is door Willem van Gogh, nazaat van Vincent van Gogh, de 66ste editie van Keukenhof officieel geopend. Dit jaar is het Van Gogh-jaar in Keukenhof. Vanaf vrijdag 20 maart tot en met zondag 17 mei is het mooiste lentepark ter wereld geopend. Keukenhof staat nu al volop in bloei. In 2015 is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh is gestorven. Dit moment wordt door Keukenhof aangegrepen om de beroemde Nederlandse kunstenaar te eren. Er is dit seizoen veel dat Van Gogh en Keukenhof verbindt.
Hoogtepunt in het Van Gogh-jaar is een bloembollenmozaïek van Vincent van Gogh van ruim 250m2 en gemaakt van duizenden tulpen. De bloemenshows laten prachtige combinaties zien tussen tienduizenden bloemen en zijn schilderijen. Nieuw in 2015 is een prachtige Selfie-tuin, geïnspireerd door de zelfportretten van Van Gogh, maar in een modern jasje gestoken.

125 jaar na zijn overlijden worden nog steeds veel mensen door Van Gogh geïnspireerd. Willem van Gogh is er als familielid trots op dat zoveel toeristen en Nederlanders inspiratie vinden in Keukenhof en in het werk van Vincent van Gogh.

In zijn welkomstwoord ging Bart Siemerink, directeur Keukenhof, in op de vernieuwingen in het park. Nieuw dit jaar is de Tulpomania tentoonstelling over de geschiedenis van de tulp. Er zijn 8 nieuwe inspiratietuinen aangelegd. Speciaal voor kinderen is er een nieuw doolhof gerealiseerd.
Dit jaar verwacht Keukenhof 800.000 bezoekers uit 100 landen. Van vrijdag 20 maart t/m zondag 17 mei 2015 is het park voor het publiek toegankelijk.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!