Shadow

Costa Smeralda vaart vanaf oktober 2019

Costa Cruises introduceert in oktober 2019 de Costa Smeralda, het eerste schip van de rederij dat is aangedreven door vloeibaar aardgas. Dit is een een doorbraak op milieugebied: de luchtkwaliteit verbetert omdat de uitstoot van zwevende deeltjes,  stikstofoxiden en kooldioxide wordt verminderd of voorkomen.

Impressie Costa Smeralda/Screenshot Costa Cruises

Neil Palomba, President van Costa Cruises, onderdeel van Costa Group, waaronder ook AIDA Cruises en Costa Asia. “Costa Smeralda is een belangrijke innovatie voor de internationale markt en een belangrijke stap in de richting van nieuwe normen voor de hele sector. De Costa Group is de marktleider in Europa en China, en we blijven duurzame tourisme tot een fundamenteel onderdeel van onze industrie maken.”

De Smeralda is volgens de maatschappij een uniek en innovatief schip, zowel op het gebied van engineering als design en is voor zowel nieuwe cruisegangers als zij die al vaker een cruise hebben gemaakt een absolute topervaring.

Over de Costa Smeralda

De naam van het schip, Costa Smeralda, herinnert aan een van de mooiste toeristische bestemmingen op Sardinië (Emerald Kust). Ook de namen van de dekken en openbare ruimtes zijn gewijd en vernoemd naar beroemde plaatsen en pleinen van Italië.
Zo is het Colosseum een ruimte in het midden van het schip die over drie bruggen verdeeld is en waar je kunt genieten van het ononderbroken spektakel van de heldere schermen, een glas champagne kunt drinken en de zee kunt bewonderen. En wat dacht je van een welkom op de Piazza di Spagna, met zijn grote steile trap en het balkon met een kristallen vloer die boven de zee hangt. Of het Trastevere, het plein der pleinen, bij de boeg van het schip en bedoeld voor bijeenkomsten, sociale evenementen en entertainment.

Capaciteit en faciliteiten van Costa Smeralda

Met 2.612 staterooms zal Costa Smeralda haar 6.518 gasten meenemen op een ware tournee door Italië met veel aandacht voor plezier, smaken en feesten.
Het schip beschikt over 11 restaurants, 19 bars, een spa/wellnesscentrum met 16 behandelingskamers, een waterpark met glijbanen, vier zwembaden en een ruimte die volledig is ingericht voor kinderen.
Aan boord van de Costa Smeralda ook het Costa Desing Museum, “The CoDe”, waarin een eerbetoon aan Italiaans ontwerp met objecten uit de 18de eeuw van grote Italiaanse ontwerpers die geschiedenis hebben geschreven.
De Costa Smeralda krijgt in 2021 een zusterschip, ook gebouwd wordt door Meyer-Turku.

Boek je cruise op de Costa Smeralda

De eerste reis van de Costa Smeralda is op 20 oktober 2019, met een 15 daagse maiden cruise van Hamburg naar Savona. De route omvat tweedaagse tussenstops in enkele van de steden met de rijkste geschiedenis en cultuur  van ondermeer Hamburg, Rotterdam, Lissabon, Barcelona en Marseille.

De doopceremonie van de Costa Smeralda wordt op 3 november 2019 in grootse stijl gevierd in Savona. Aansluitend vertrekt het schip op 4 november 2019 voor de zesdaagse inaugurele cruise vanuit Savona naar Barcelona, Marseille en Civitavecchia (Rome). Costa Smeralda zal dan verder varen rond de westelijke Middellandse Zee tot April 2021 met cruises van een week waaronder Savona, Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Civitavecchia/Rome en La Spezia.

Bekijk de aanbiedingen voor Costa Cruises bij Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Meer informatie over cruisen en cruises lees je op decruisegids

3/5 - (3 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Sharing is caring!