Shadow

London blijft populairste stad voor Europese zakenreizigers

Volgens het “2018 Cities & Trends Report” van BCD Travel bleef Londen in 2018 de populairste stad in Europa voor Europese zakenreizigers. Ondanks de naderende Brexit, kon de hoofdstad zijn eerste plaats in de top vijf behouden. Amsterdam en Wenen staan op plaats twee en drie, gevolgd door Parijs en Zürich.

Stewart Harvey-BCD Travel

“Bijna de helft van het aantal geboekte vliegtickets in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) bestaat uit Europese vluchten”, zegt Stewart Harvey, President EMEA bij BCD Travel. “Met London bovenaan, houden we de ontwikkelingen rond Brexit nauwlettend in de gaten. Ook blijven we travel managers en zakenreizigers informeren over de verschillende scenario’s en de mogelijke gevolgen voor zakenreizen zoals bijvoorbeeld bewegingsvrijheid, vertragingen, visa en paspoorten, mobiele roamingkosten en ziektekostenverzekering.”

Top 10 steden voor Europese zakenreizen in 2018 in vergelijking met 2017

New York blijft de belangrijkste intercontinentale bestemming voor Europese zakenreizigers, gevolgd door Shanghai en Singapore.

Zakenreizen Europa 2017 versus 2018 © BCD Travel
Zakenreizen Europa 2017 versus 2018 © BCD Travel

Vijf van de tien populairste intercontinentale bestemmingen liggen in de Verenigde Staten. Het aantal boekingen voor Chicago steeg het meest, er werden 7,34% meer tickets verkocht dan in 2017. En de stad maakt zich klaar voor nog meer passagiers: Chicago O’Hare International airport breidt in 2019 verder uit. Het aantal gates wordt met 15% uitgebreid naar 220 in totaal, en de bestaande terminals worden vernieuwd en uitgebreid om meer passagiers aan te kunnen.

In de top 10 staan ook twee Chinese steden: Shanghai en Peking. Dat komt door de sterke economische betrekkingen met China, Europa’s op een na grootste handelspartner na de VS.

Top 10 steden voor intercontinentale zakenreizen in 2018 in vergelijking met 2017

 

Het Verenigd Koninkrijk blijft het populairste land voor Europese zakenreizigers in 2018, gevolgd door Duitsland en Spanje. De Verenigde Staten, China en India blijven de meest bezochte intercontinentale bestemmingen. Ook dit komt door de sterke handelsbetrekkingen van Europa met China en India.

Top 3 landen voor zakenreizen in 2018

Voor wat betreft internationale zakenreizen binnen Europa ziet de top 3 er als volgt uit: 1: Verenigd Koninkrijk, 2 Duitsland en 3 Spanje.

Intercontinentaal gezien staan de Verenigde Staten op de eerste plek, gevolgd door China en India.

 

Bekijk hier de eerdere Cities and Trends-reports van BCD Travel. Lees ook: Londen wint aan populariteit bij Nederlandse zakenreiziger.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!