Shadow

Kappl trapt af voor freeriders Open Faces

‘Powder-junkies’ reizen deze winter af naar Kappl in het Paznauntal in het Oostenrijkse Tirol. Het idyllische sneeuwparadijs is uitgegroeid tot de ‘place to be’ voor freeriders. Het is dan ook geen toeval dat de freeride community Kappl weer heeft gekozen als een van de gastheren voor de Open Faces Freeride contest voor junioren en volwassenen van 15 tot 17 januari 2016.

Freeriden in Kappl © TVB Paznaun-Ischgl
© TVB Paznaun-Ischgl

Daarnaast verzorgt de bestemming de hele winter korte freeride cursussen voor beginners en licht gevorderden. Speciaal voor tieners wordt op 20 en 21 februari het Junior Freeride kamp georganiseerd, waarbij gerenommeerde namen uit de freeride scene de jonge freeriders alles leren over veilig freeriden.

Van januari tot april worden in verschillende Oostenrijkse skigebieden de Open Faces Freeride kwalificaties gereden, deze zijn gericht op nieuwkomers die kwalificatiepunten willen verzamelen voor de Freeride World Tour. De kick-off van dit unieke event vindt dit jaar plaats in Kappl. Door gebrek aan sneeuw in de andere wintersportbestemmingen is besloten de eerste wedstrijd in Kappl te organiseren. De Open Faces Freeride wedstrijden maken deel uit van het Kappl Freeride Festival dat start op vrijdag 15 januari met workshops, Meet & Greets en freeride films. Op zaterdag 16 januari wordt er afgetrapt met 2* FWQ Tour Qualifier en afgesloten met een winners-party. Op zondag 17 januari vinden de 2* Junior en de 1* Open Faces wedstrijden plaats.

Lees meer over de verrassende mogelijkheden in Kappl.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!