Shadow

Kampeerechtpaar van het eerste uur deelt schat aan ervaringen

Vakantiebeurs 2013Ze spenderen gemiddeld honderd nachten per jaar in de caravan, op verschillende plekken in binnen- en buitenland. Een behoorlijk luxe manier van kamperen, vinden Joke en Gerard Wielinga; raskampeerders van het eerste uur die ooit nog de loodzware legertenten van net na de Tweede Wereldoorlog hebben opgezet. Een schat aan ervaringen deden ze in de loop der jaren op, die ze samen met persoonlijk nostalgisch beeld- en kampeermateriaal delen tijdens de tentoonstelling ‘Honderd jaar kamperen in Nederland’, onderdeel van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014 die van 8 tot en met 12 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvindt.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs
Tijdens de vernieuwde Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014 staat het typische vakantiegevoel van kamperen centraal. Dat krijgt ook vorm in de tentoonstelling ‘Honderd jaar kamperen in Nederland’, een terugblik op onze kampeergeschiedenis door middel van de meest bijzondere kampeermiddelen en een tijdlijn vol historisch foto- en filmmateriaal, in de corridor tussen hal 7 en 12. Ook vertellen Joke en Gerard Wielinga over hun ervaringen. In dezelfde corridor zijn bovendien de inzendingen voor de wedstrijd ‘kamperen van de toekomst’ te zien.

Verder kunnen bezoekers tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs de nieuwste modellen campers, caravans en (voor)tenten bekijken en testen. Daarnaast is er ook genoeg te doen, zoals het volgen van gratis clinics, het verzamelen van handige kampeertips en het maken van proefritten. Tussendoor ontspannen kan op gezellige terrasjes, waar de aankleding en de hapjes Toscaans aandoen. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014 is van 8 tot en met 12 oktober te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

Sharing is caring!