Shadow

Ontdek de steden van het Zwarte Woud

Highlight_Kultur_Freudenstadt  Freudenstadt TourismusBij het Zwarte Woud denken velen direct aan groene glooiende weiden, uitgestrekte bossen en adembenemende vergezichten. De 320 dorpjes en stadjes zijn echter het zout in de Schwarzwald-soep en zeker de grote steden vormen een leuke afwisseling in deze natuurlijke omgeving. Steden als Freiburg, Karlsruhe, Pforzheim en Freudenstadt met hun winkelstraten, restaurants en cultuur zijn vaak al een bestemming op zich. Juist de komende maanden is er veel te beleven.

Het Zwarte Woud is zo’n 200 kilometer lang en 60 kilometer breed. Freiburg kan gezien worden als de hoofdstad van het Zwarte Woud. Een bezoek aan het middeleeuwse meesterwerk en symbool van deze stad – de Münster met zijn 116 meter hoge toren – mag niet in het programma ontbreken. Duik ook de straatjes in van de schilderachtige Altstadt die om de toren ligt. Hier stromen ook de Bächle, stroompjes die dwars door de straten en steegjes hun weg vinden. Het verhaal wil dat iedereen die in zo’n beekje stapt, terugkeert naar Freiburg en hier een partner vindt. Achter de Alstadt ligt een gigantisch voetgangersgebied met talrijke winkels, boetieks en passages.

Freudenstadt
Hier vind je het grootste marktplein van heel Duitsland. . Het centrum van Freudenstadt vormt regelmatig het toneel van vele culturele activiteiten zoals het Schwarzwald Musikfestival en Flammandra.  In de winter wordt het marktplein feestelijk versierd en kan men hier de Freudenstädter Weihnachtsmarkt bezoeken.

Karlsruhe
Het noordelijk gelegen Karlsruhe is de ‘poort’ naar het Zwarte Woud. De stad kent al jaren een actieve kunst-beweging en daarom is er jaarlijks een uitgebreid cultuuraanbod in de musea en galeries. Zeker de komende maanden is er een vol programma. In ZKM (Museum für Neue Kunst) zijn tot 9 november de werken van drie naoorlogse kunstenaars te zien: Joseph Beuys, Bazon Brock en Wolf Vostell. De tentoonstelling “Die andere Moderne – Kunst und Künstler in den Ländern am Rhein 1900 bis 1922” geeft tot 19 oktober een overzicht van een kunstepoche in verandering. “Edgar Degas: Klassik und Experiment” toont vanaf 8 november tot 1 februari 2015 in de Staatliche Kunsthalle werken van de grote franse kunstenaar.

Met de trein naar Duitsland

Sharing is caring!