Nieuwe gratis gidsen met wandelroutes in de Franse natuur

Geplaatst door Redactie op 4 september 2014 om 10:34 in de categorie Bestemmingen

frankrijk-wandelen-wijngaardIn Frankrijk zijn weer een aantal nieuwe gratis wandelgidsen uitgegeven, onder meer over het Katharenpad en de wijngaarden in Vézénobres.

Wandelen in het voetspoor van de Katharen

Het Katharenpad is een 200 kilometer lange route van de Méditerranée naar het hart van de Pyreneeën. Wijnstokken worden afgewisseld met rode rotsen, dennenbossen met grillige bergtoppen. Het pad leidt onder andere door onherbergzaam gebied waar de Katharen hun burchten bouwden om zich schuil te houden voor de kruisvaarders. Deze kastelen met beroemde namen als Montségur, Puilaurens, Quéribus en Peyrepertuse, zijn soms maar moeilijk te onderscheiden van de duizelingwekkende rotspunten waarop ze staan. Sinds februari 2014 behoort het Katharenpad tot de familie van de Grandes Randonnées.

Wandelen door de wijngaarden en de garrigues in Vézénobres

Ontdek Europa per trein

Vézénobres is één van de mooiste ‘hangende dorpen’ van Frankrijk. Het ligt tegen de heuvel aan geplakt en iedere steen, elk pleintje, ieder doorkijkje of trappetje doet hier denken aan het rijke verleden van de streek. De omgeving leent zich bijzonder goed voor mooie wandelingen: glooiende heuvels vol wijnstokken worden afgewisseld met de iets ruigere rotsgronden van de garrigue.

Het gidsje “Garrigues et vignobles autour de Vézénobres” beschrijft meer dan 30 wandelroutes in de omgeving. Ze zijn van verschillend niveau en variëren van een dagdeel tot meerdere dagen.

En voor de fietsers…

Tijdens het weekend van 13 en 14 september staan de vier Bretonse Stations Vertes Conquet, Plougonvelin, Locmaria-Plouzané en Plouarzel geheel in het teken van de fiets.

Nieuwe gratis gidsen met wandelroutes in de Franse natuur
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.