Innsbruck: Het tweede vaderland van topskiër Maarten Meiners

Geplaatst door Redactie op 20 januari 2017 om 16:06 in de categorie Bestemmingen

Maarten Meiners is één van de snelste Nederlanders. Deze 24-jarige alpine skiër scheurt namelijk regelmatig met een vaartje van zo’n 150 km per uur de berg af. Om genoeg uren te kunnen trainen heeft Maarten zijn boeltje gepakt en is verhuisd naar het Oostenrijkse Innsbruck. Maar hoe is het om als kaaskop tussen de Tirolers te leven? En wat vindt deze alpine skiër van zijn tweede ‘vaderland’, Innsbruck?

Maarten Meiners in het Kühtai ©Tirol Werbung/Sven Krüger

Maarten heeft een duidelijk doel voor ogen; hij wil in 2018 meedoen aan de Olympische spelen. Om dit te behalen traint hij mee met het Duitse skiteam. Nederlandse prof skiërs zijn namelijk op één hand te tellen. Als het hem lukt om er in 2018 bij te zijn, dan is hij de eerste Nederlandse alpine skiër ooit op de Spelen. Maar voordat het zover is staan er nog heel wat trainingsuren op het programma. En dat trainen doet hij vanuit zijn woonplaats Innsbruck.

Vliegveld en hippe hoofdstad

Maarten: “Zo’n 2 ½ jaar geleden ben ik vanwege de geologische ligging verhuisd naar Innsbruck. Het vliegveld én de snelweg liggen dichtbij en we trainen vaak in het skigebied van Kühtai, hier een half uurtje rijden vandaan. Ik voel me ondertussen helemaal thuis in de hippe hoofdstad van Tirol. Het is een studentenstad, dus er wonen hier veel jonge mensen. En dat mengt vanzelf. En het is natuurlijk te gek dat ik vanuit mijn huis zo op de latten sta. Innsbruck heeft negen skigebieden, de Olympia SkiWorld, goed voor zo’n 300 km aan piste. Als ik niet hoef te trainen ben ik bijvoorbeeld te vinden op de Nordkette, de huisberg van Innsbruck. Vanuit de stad pak ik de gondel, de Nordkettenbahn, en sta binnen een mum van tijd op mijn freeride ski’s.”

Het is duidelijk; deze sportieveling uit Naarden kan prima aarden in Oostenrijk. Maar doet hij ook nog weleens iets anders dan skiën? “Jawel hoor”, lacht Maarten. “Ik vind het leuk om naar de Olympische skischans op de Bergisel te gaan. Vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. Of ik ga een kop koffie drinken met vrienden bij ‘COFFEEkult’ of ‘Kater Noster’. Een hapje eten doe ik bij Lucy Wang of Machete. Barretjes laat ik links liggen. Drinken en de Olympische Spelen, dat gaat niet zo goed samen…”

Boek zelf je skivakantie in Oostenrijk bij onder meer Belvilla, De Jong Intra of Landal Skilife.

Sharing is caring!

Comments are closed.