Cruisetrends 2017: Langer, luxer en alles inclusief

Geplaatst door Redactie op 20 januari 2017 om 15:52 in de categorie Reisorganisaties

De cruisebranche groeit al jaren harder dan iedere andere vorm in de toerismebranche. Europa’s grootste aanbieder van cruisevakanties, Dreamlines, zet de trends in cruises op een rij?

In 2017 kiezen mensen er steeds vaker voor om een cruise onderdeel van een langere vakantie te laten uitmaken. Er wordt steeds vaker gekozen om een aantal dagen voor vertrek van de cruise alvast naar de plek af te reizen van waaruit de cruise vertrekt. Ook kiezen mensen er vaak voor om na de cruise langer te verblijven op de plek van bestemming.

Cruises worden over het algemeen steeds langer. Er gingen de afgelopen twee jaar weliswaar minder Nederlanders op cruisevakantie, maar ze blijven gemiddeld wel langer. Vergeleken met 2011 blijft de gemiddelde passagier zo’n 17% langer aan boord van een cruise, met een gemiddelde van 9,7 dagen.

Niet alleen zeecruises maar ook riviercruises worden populairder. Riviercruises zijn ideaal om de diverse steden langs de Europese rivieren te ontdekken.

Keuze voor meer kwaliteit

Er is een verschuiving te zien in welke hutcategorie men boekt. Mensen nemen geen genoegen meer met een standaard hut. Veel cruisepassagiers betalen liever iets meer voor wat meer kwaliteit, luxe en comfort. De totale cruisebeleving wordt belangrijker.

Noord-Europa als top bestemming

Al jaren lang is het Middellandse Zee gebied de meest populaire cruisebestemming voor de Nederlandse cruisereiziger. Nu zien we de laatste jaren dat Noord-Europa met een flinke inhaalslag bezig is. Onder Duitsers waren de fjordenroutes al populair en ook bij Nederlandse cruisegangers doet zich die ontwikkeling voor. Dreamlines denkt dan ook dat er in 2017 meer mensen per cruise naar Noord-Europa zullen varen dan naar de Middellandse Zee.

Tenslotte laten steeds meer mensen hun totale cruisevakantie, inclusief vluchten, verblijf op de begin- of eindlocatie en de cruise, door een cruisespecialist regelen. Vergelijk het aanbod van Dreamlines met dat van Cruisereizen, Cruise.nl en Zeetours.

Sharing is caring!

Comments are closed.