Shadow

Ierland nieuw themagebied in Europa-Park

In Europa-Park kun je een rondreis maken door 13 verschillende Europese landen. In het voorjaar van 2016 komt daar een 14e land bij: Ierland. Het ‘groene eiland’ krijgt in Europa-Park maar liefst drie nieuwe familie-attracties, een enorme speelhal en enkele restaurantjes waar typisch Ierse hapjes en drankjes geserveerd worden.

Artist impression van Ierland, het nieuwe themagebied in Europa-Park
Artist impression van Ierland, het nieuwe themagebied in Europa-Park ©Europa-Park

Maar er zijn in 2016 nog meer nieuwigheden: in Magic Cinema draait een nieuwe 4D-film. Raceliefhebbers kunnen zich in de Mercedes-Benz-hal vergapen aan heuse Formule 1-bolides. In het nieuwe restaurant “Spices” is het voortaan ‘werelds’ smullen en in het Nederlandse themagebied kan men nu ook terecht voor poffertjes en frietjes.

Nieuw Iers themagebied in Europa-Park

Het Ierse themagebied komt tussen de themagebieden van Frankrijk en Engeland te liggen, op het vroegere terrein van de kinderwereld. Het nieuwe themagebied in Europa-Park komt er uit te zien als een typisch Iers vissersdorpje.
Vooral kinderen kunnen hier uit hun dak gaan. Naast de bestaande buitenattracties komen er ook drie nieuwe attracties bij: een schommelschip, een kinderachtbaan en een tractorrit. In Ierland komt eveneens een grote overdekte speelhal waar de kleine bezoekers naar hartelust kunnen spelen en ravotten. De ouders kunnen dan genieten van de typische gerechten van Ierland.

Nieuw themagebied Luxemburg in Europa-Park

Later in het seizoen wordt nog een Luxemburg-plein geopend worden. De jaarlijks wisselende tentoonstelling in het stationsgebouw van de 73 meter hoge achtbaan “Silver Star” draait dit jaar om het thema ‘Formule 1’. In de hal zullen onder de noemer “Won World” enkele bolides tentoongesteld worden.

Virtual reality in de achtbaan

Zelf deel uitmaken van een film kan tijdens een ritje op een van de twee VR-coasters. In 2016 kan men zowel op de “Alpenexpress” als op de “Pegasus” met behulp van een virtual reality-bril de achtbaan in een andere dimensie beleven. Op de “Alpenexpress VR-Ride” beleef je samen met Ed Euromaus een spannende rit met een op hol geslagen mijnkarretje. Ook de leden van de Happy Family” nemen je op achtbaan Pegasus mee op een enerverende digitale reis.

De gigantische 360-graden-projectie-koepel zal opnieuw tot het aanbod horen. Aan de binnenkant van deze “Traumzeit-Dome” bevindt zich het grootste ‘immersive media screen’ ter wereld met een oppervlakte van 630 vierkante meter waarop 11 projectoren de film “Beautiful Europe“ tonen. Bezoekers kunnen liggend op kussens ervaren hoe het is om als een vogel over Europa-Park te vliegen, als een vis te zwemmen in de oceaan of als een vlinder te fladderen over Franse velden vol lavendel.

Nederlanders zullen zich met de komst van een poffertjesrestaurant nog meer thuis voelen in het Hollands themagebied. In Holland zal ook nog een frietkraam openen.

Tickets boeken voor Europa-Park

Europa-Park opent haar poorten weer op 19 maart 2016. Het zomerseizoen duurt tot en met 6 november.

Lekker naar Europa-Park

Boek je vakantie in Europa-Park bij TUI en De Jong Intra.

Kijk voor campings in Duitsland bij ANWB-campings. Vakantieparken in Duitsland vind je bij Landal. Boek een vakantiehuis in Duitsland bij Novasol.

Lees ook onze reisreportages over de achtbanen en Europa-Park.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!