Hilton Amsterdam Airport Schiphol wint European Hotel Design Award

Geplaatst door Redactie op 25 november 2016 om 15:27 in de categorie Accommodaties

hilton-amsterdam-schipholHilton Amsterdam Airport Schiphol won afgelopen maandag 21 november in Londen de European Hotel Design Award voor beste nieuwbouwhotel van 2016. Het hotel is een ontwerp van het gerenommeerde Nederlandse bureau Mecanoo architecten en is ontwikkeld door en eigendom van Schiphol Real Estate. Met zijn iconische kubusvorm en het ruitvormige gevelpatroon is het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol een imposant herkenningspunt. Het spectaculaire atrium van 42 meter hoog met een glazen plafond is de belangrijkste ontmoetingsruimte van het hotel. “Het hotel beantwoordt op slimme manier aan de wensen van de opdrachtgever om een nieuw landmark te ontwerpen voor de luchthaven,” aldus het juryrapport. “Het is een gedurfd architecturaal statement op deze plek.”

De European Hotel Design Awards worden jaarlijks toegekend aan de architecten en ontwerpers van de beste nieuwe hotelprojecten in Europa. De professionele jury beoordeelt op creativiteit, innovatie en kwaliteit. In de categorie architectuurnieuwbouw versloeg het Hilton op Schiphol concurrenten uit Istanbul, London, München, Mallorca en Sarajevo.

Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, met 433 kamers verwelkomde in december 2015 de eerste gasten. Het is met 1.800 vierkante meter aan vergader- en evenementruimte het meest toonaangevende hotel met het grootste Conference Centre op de luchthaven Schiphol. Het ontwerp van Mecanoo architecten, in combinatie met het interieurontwerp van het Britse bureau The Gallery HBA, brengen innovatief eigentijds design met een ‘Dutch Touch’ tot leven. De ingetogen, imposante ruimtes, eersteklasvoorzieningen, Axis Lobby & Cocktail Bar, Bowery Restaurant en eforea spa bieden zakelijke gasten en reizigers een gastvrij onthaal. Via een traverse is het hotel direct verbonden met de luchthaven en daardoor een ideaal aankomst- en vertrekpunt voor de meer dan 300 vliegbestemmingen over de hele wereld en talrijke treinverbindingen binnen Europa.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.