Shadow

Hey Google, kan ik mijn reisverzekering afsluiten?

Je reisverzekering afsluiten is nog nooit zo gemakkelijk geweest met de Google Assistent. Steeds meer mensen in Nederland hebben een Google-apparaat in huis en gebruiken dan ook Google Assistent. Het enige wat je hoeft te zeggen om hem te activeren is ‘Hey Google’.

Je reisverzekering afsluiten via Google Assistent © Kaufdex / Pixabay
Je reisverzekering afsluiten via Google Assistent © Kaufdex / Pixabay

Kreten en vragen als ‘Doe de lampen beneden aan.’ of ‘Wat voor weer wordt het morgen?’ hoorde Google al vaker. Daar komt nu een nieuwe bij: ‘Praat met FBTO.’ Je kunt vanaf nu de premie voor je reisverzekering berekenen via je Google Assistent. Als eerste verzekeraar in Nederland kun je via de Google Assistent bij FBTO je reisverzekering afsluiten. Nieuwsgierig hoe dit werkt? En waarom het handig is?

Waarom heb je een reisverzekering nodig?

Ga je een weekendje weg of een lange reis maken naar bijvoorbeeld Zuid-Amerika? Een reisverzekering vergoedt schade als je op reis bent. Dit geldt zowel in Nederland als voor in het buitenland. Ga je maar kort weg, dan kun je kiezen voor een kortlopende verzekering. Denk je vaker op vakantie te gaan dan kun je de doorlopende reisverzekering afsluiten.

Waarom zou ik mijn reisverzekering afsluiten met de Google Assistent?

Op dit moment kun je al bij veel bedrijven via de spraak assistent praten met de klantenservice. De populariteit én het gebruik van deze slimme innovatie neemt snel toe. Hoe handig is het dat je op iedere plek, in gesprek met Google, je reisverzekering kunt afsluiten? Super handig! Of je nu onderweg bent of thuis op de bank zit, op elk moment kun je met de Google Assistent je reisverzekering afsluiten. Google berekent de premie voor je, het enige wat jij nog moet doen is op het linkje op je telefoon klikken en de reisverzekering afsluiten.

Hoe kan ik mijn reisverzekering afsluiten?

Hey Google, ik wil mijn reisverzekering afsluiten. Google wil tijdens het gesprek een paar dingen van je weten om de premie voor de reisverzekering te berekenen. Bijvoorbeeld hoeveel dagen je gemiddeld per jaar op vakantie gaat. Of met hoeveel personen. En of je wel eens op wintersport gaat. Zijn mijn gegevens dan wel veilig? Jazeker! Je persoonsgegevens geef je niet door aan de Google Assistent. Google stuurt dan een linkje naar je telefoon. De antwoorden die je hebt gegeven zijn al ingevuld en de aanvullende persoonsgegevens vul je zelf in. Zo zijn je gegevens altijd veilig en kun jij gemakkelijk je reisverzekering afsluiten.

Hoe zit het met mijn annuleringsverzekering?

Je gaat een reisverzekering afsluiten, maar moet je dan ook een annuleringsverzekering afsluiten? Het hoeft niet, maar het is wel handig. Kun je plotseling niet op reis, dan ben je wel verzekerd met een annuleringsverzekering. De annuleringsverzekering kies je bij het afsluiten van een reisverzekering.

Alle verzekeringen afsluiten met Google?

Op dit moment is het alleen nog mogelijk om je reisverzekering af te sluiten via de Google Assistent. Binnenkort kun je ook andere verzekeringen afsluiten met de Google Assistent. Wie weet kun je dus ook je FBTO-autoverzekering via een digitale assistent afsluiten.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.