De Vercors, de ultieme fietsbestemming

Geplaatst door Redactie op 28 augustus 2014 om 15:25 in de categorie Bestemmingen

VercorsDe Vercors is een bijzonder aantrekkelijk gebied voor allerlei fietsactiviteiten door zijn diversiteit aan landschappen en talrijke prachtige fietsroutes. Met zijn vele bergpassen, schilderachtige wegen, speciale routes voor mountainbikers, vijf sites erkend door de Franse Fietsersbond, aparte afdalingsgebieden voor mountainbikers en talrijke evenementen, maken de Vercors DE fietsbestemming van dit moment.

Mountainbiken in de Vercors

In de zomer worden de skis omgeruild voor de fiets en verandert het alpine berglandschap in een fantastisch speelterrein voor downhill en enduro mountainbiken. In de Vercors zijn hiervoor verschillende aangewezen plaatsen en het merendeel van de skigebieden biedt downhill routes aan.

Het Bike Park van Villard de Lans dat sinds 4 jaar geopend is geeft ieder jaar weer invulling aan verschillende tracés. Het park heeft een goede reputatie verworven, is een must voor liefhebbers van mountainbiking en staat op de 3e plaats van de bike parks van de l’Isère en in de Top 10 van Frankrijk. Het terrein is gemakkelijk toegankelijk dankzij de gondelbaan « Côte 2000 » met 10 plaatsen, en de site biedt 12 downhill pistes en 4 enduro parcoursen op verschillende niveaus, van beginners (of kinderen) tot aan gevorderden.

skigebieden worden mountainbikeroutes

Ontdek Europa per trein

De skigebieden van Col de Rousset en Col de l’Arzelier beschikken eveneens over een speciaal mountainbike terrein, met respectievelijk 3 en 4 pistes. De parcoursen bieden een afwisseling van plezier en technische passages, en zijn gemakkelijk per gondelbaan bereikbaar. In 2014 opent het Bike Park van Col de l’Arzelier een geheel nieuw parcours met schuine bochten en hindernissen.

Nieuwe fietsmogelijkheden

Nieuw dit jaar is het Bike Resort – Villard de Lans : Dit unieke concept brengt alle vormen van fietsen samen (mountainbike, toerfiets, e-bike) op één plek, welke het gehele jaar toegankelijk is mede dankzij de opkomst van de Fat Bike. In de verschillende door de Franse Fietsersbond gelabelde gebieden zijn nieuwe routes ontworpen op verschillende niveaus en themagebieden

Mountainbiketochten in de Vercors

De afwisselende omgeving en grillige bergachtige landschappen bieden veel mogelijkheden voor rondritten op de mountainbike. Balans en uithoudingsvermogen zijn de sleutelwoorden voor deze sport, welke zeer toegankelijk is met routes voor alle niveaus. De Vercors telt 5 gebieden van verschillende niveaus met het label van de Franse Fietsersbond, en meer dan 1500 km aan gemarkeerde routes, welke voldoen aan alle verwachtingen van beginners tot aan gevorderden.

Grandes Traversées du Vercors

De GTV (Grandes Traversées du Vercors) bieden u de mogelijkheid voor prachtige mountainbike tochten door de bergen van het gehele massief. Een dagtocht of een meerdaagse route, de 150 professionals van de GTV ontvangen u in de directe omgeving van deze gemarkeerde route : hotels, berghutten, gastenverblijven, pensions en restaurants waar men van men een heerlijke pauze kan genieten of de nacht kan doorbrengen.

Toertochten in de Vercors

Of u nu een echte klimmer is of een meer ontspannen fietser, de rustige wegen van het massief lenen zich prima voor allerlei toertochten en wielrentochten. De Vercors biedt u een breed spectrum aan routes met gevarieerde hoogteverschillen en adembenemende landschappen. Met 10 bergpassen en talrijke schilderachtige wegen omgeven door rotspartijen, is de Vercors een uniek gebied voor het ondernemen van allerlei toertochten. De beklimming van de Col de Rousset, uitgerust met een timing systeem, biedt u de mogelijkheid om de tijdsduur van uw beklimming te bepalen en deze te vergelijken met de prestaties van andere fietsliefhebbers. Dit jaar zijn twee nieuwe fietsroutes in Trièves ontwikkeld: Het oostelijke balkon van de Vercors : een route van 43 km tussen St Barthélémy en Gresse en Vercors en Le Trièves : Een parcours van 51 km vanaf Clesses, aan de toegangspoort naar de Provence.

Via Vercors: eerste route voor langzaam verkeer in de bergen

De ViaVercors is een weg die enkel toegankelijk is voor niet gemotoriseerd verkeer en neemt u mee naar het hart van de Vercors van dorp tot dorp. De eerste delen van de route verbinden de dorpen St Nizier du Moucherotte, Lans en Vercors, Villard de Lans en Corrençon en Vercors met elkaar over een afstand van 25 km, en Autrans en Méaudre over een afstand van 9 km. Deze veilige route, die toegankelijk is voor een groot publiek (bewoners, toeristen, families, sporters en ook gehandicapten), staat garant voor ontdekking van de natuur, het landschap en het erfgoed, dankzij een aangepaste bewegwijzering.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.