Shadow

Voorzomeren en genieten van exclusieve culinaire ervaringen met de Granbaita Gourmet Experience

Liefhebbers van hoogstaande gastronomie en verfijnde culinaire ervaringen kunnen de datum van 4 juni 2022 rood omcirkeld in hun agenda zetten. Want dan begint chefkok Andrea Moccia aan een nieuw culinair avontuur Val Gardena.

Moccia is chefkok van het 5* hotel Granbaita Dolomites in Val Gardena. Na een korte pauze gaat dit luxe hotel in Val Gardena weer open voor de zomer. En die zomer belooft er een te worden vol genot. Sinds 2011 staat chef-kok Andrea Moccia met een professioneel team aan het roer van de Granbaita Cuisine. Met zijn Zuid-Tiroolse gerechten, mediterrane delicatessen en verfijnde gerechten uit de internationale keuken is hij het gesprek van de dag. In “Granbaita Gourmet” mogen fijnproevers zich verheugen op een nieuw degustatiemenu met door het seizoen geïnspireerde gerechten.

Granbaita Cuisine voor smaak-aficionado’s

Geniet van Zuid-Tiroler specialiteiten en internationale delicatessen © Hotel Granbaita Dolomites
Geniet van Zuid-Tiroler specialiteiten en internationale delicatessen © Hotel Granbaita Dolomites

Het restaurant van hotel Granbaita Dolomites staat exclusief ter beschikking van de hotelgasten en speelt flexibel in op de verlangens van de veeleisende fijnproever. Bij de halfpensionformule ligt veel nadruk op flexibele keuzemogelijkheden en de persoonlijke behoeften van de gasten. Dit culinaire avontuur heet dan ook halfpension “à-la-carte”.

Dagelijks wisselend vijfgangenmenu

Chefkok Andrea Moccia begint in juni aan een nieuw culinair avontuur in Hotel Granbaita Dolomites in Val Gardena. © Hotel Granbaita Dolomites
Chefkok Andrea Moccia begint in juni aan een nieuw culinair avontuur in Hotel Granbaita Dolomites in Val Gardena. © Hotel Granbaita Dolomites

Elke avond verwent de keuken je met een uitgebreid buffet van antipasti, waar je ongetwijfeld vindt wat jou smaakt. Daarnaast is er een dagelijks wisselend vijfgangenmenu. Er is bovendien een ruime keuze aan alternatieve lekkernijen. Het vitaalmenu heeft vier gangen en een beperkt aantal calorieën. Met dagelijks wisselende gerechten is het afgestemd op gasten die op een caloriebewuste manier van hun vakantie willen genieten en toch profiteren van de geneugten van de voortreffelijke Granbaita Cuisine. Je proeft en combineert naar believen en zonder meerprijs gerechten van het vijfgangenmenu, het vitaalmenu en het uitgebreide à-la-carte-menu.

Tiroler specialiteiten en internationale delicatessen

Het wekelijkse grote buffet met Zuid-Tiroolse specialiteiten en internationale delicatessen is een van de vele hoogtepunten van vakantiedagen die ook gastronomisch een feest zijn. Meer dan 400 soorten topwijnen liggen opgeslagen in de wijnkelder van het hotel en de showkelder met glazen fronten, die een blik bieden op de delicate flessen. De voortreffelijke wijnen vind je terug op de veelzijdige wijnkaart. Een romige koffie na het eten, een verfrissend drankje na de wandeling, een prikkelend aperitief of een cocktail in goed gezelschap: er is altijd een goede reden voor vrolijke momenten in de Bar & Lounge Granbaita, met een verfijnde sfeer en live pianomuziek.

Granbaita Gourmet voor gastronomisch dineren

Geniet van Italiaanse lekkernijen zoals deze pizzaiola © Hotel Granbaita Dolomites
Geniet van Italiaanse lekkernijen zoals deze pizzaiola © Hotel Granbaita Dolomites

In restaurant Granbaita Gourmet, het gastronomische restaurant van hotel Granbaita Dolomites, staan slechts zeven tafels. Het uitzicht is prachtig, de ambiance prikkelend en de uitstraling aantrekkelijk en vol klasse. Daar serveert Andrea Moccia unieke degustatiemenu’s met nieuw geïnterpreteerde gerechten uit de traditionele Zuid-Tiroolse keuken. De menu’s worden begeleid door exclusieve wijnen en uitgelezen dranken. Finesse, verfijnde gastronomie en traditionele filosofie ontmoeten elkaar in de kleine, fijne wereld van genot van dit vijfsterrenhotel, die ook toegankelijk is voor fijnproevers van buitenaf.

Hotel Granbaita Dolomites verleidt je om in de prachtige omgeving van de Dolomieten, een Unesco-Werelderfgoed, tijdens de eerste zomerdagen je lichaam en geest te verwennen met welverdiende luxe, exclusieve gastvrijheid en verfrissende momenten in de natuur. Dit is ook het moment om de fascinerende bergwereld te zien openbloeien. Wandelaars en fietsers begeven zich naar het natuurpark Puez-Geisler. Hotel Granbaita Dolomites biedt elke weekdag gratis e-mountainbiketochten en begeleide wandeltochten met lokale gidsen. Lees ook: Actieve voorzomerdagen in de Dolomieten: Bike – hike en enjoy

De Savinela SPA van het hotel zet de tijd even stil en laat genieters ervaren wat volledige ontspanning is. De lenteaanbieding Granbaita Gourmet Experience is de beste manier voor fijnproevers om het gastronomische restaurant te ontdekken: zonder extra kosten mag je aanschuiven bij het grote 5‑gangendegustatiemenu uit de keuken van Andrea Moccia. En in de zomer staat deze wellness in Val Gardena in het teken van de bloeiende savinela.

Speciale arrangementen

Het Granbaita Dolomites heeft regelmatig speciale arrangementen en kortingen. Bekijk actuele aanbiedingen op de site van het hotel.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.