Gault Millau onderscheidt 78 chefs in Tirol

Geplaatst door Redactie op 24 november 2014 om 13:39 in de categorie Bestemmingen

De Oostenrijkse provincie Tirol heeft in de 2015 editie van de gerenommeerde restaurant- en hotelgids Gault Millau Oostenrijk 114 ‘Hauben’ (koksmutsen) veroverd. Een recordaantal voor de Tiroler restaurants en berghutten.

pisterestaurant IceQ op de Gaislachkogl in het Ötztal, © IceQ

pisterestaurant IceQ op de Gaislachkogl in het Ötztal, © IceQ

Niet alleen behaalde chef Simon Taxacher uit Kirchberg als enige chef in de provincie vier ‘Hauben’, ook maakten de chefs van Hotel Tannenhof in St. Anton am Arlberg de sprong van nul naar drie ‘Hauben’. Onder de bekroonde eetgelegenheden in Tirol zit ook een aantal berghutten op de piste.

Skiën meets haute cuisine

Dat menig pisterestaurant al lang geen vreetschuur met alleen pasta, frites en schnitzel is, ontdekken steeds meer wintersporters. In steeds meer berghutten en pisterestaurants in Tirol wordt op hoogstaand niveau gekookt. Sommige van hen zijn reeds doorgedrongen tot de garde van Hauben-restaurants, andere doen hier een serieuze poging toe. Zo zwaait Patrick Schnedl vanaf dit winterseizoen de scepter in designrestaurant IceQ op de piste in het Ötztal, dat vorig jaar haar deuren opende. Schnedl deed ervaring op in tal van top- en sterrenrestaurants verspreid over heel de wereld.

Met 114 toegekende ‘Hauben’ aan 78 eetgelegenheden, behoort de provincie tot de culinaire top van Oostenrijk. Voor negen restaurants is het de eerste keer dat zij met één of meerdere ‘Hauben’ zijn onderscheiden.

Meer over skien in Tirol op WintersportOostenrijkgids.nl.

Sharing is caring!

Comments are closed.