Shadow

Freeriden en ski-rentree in SkiJuwel Alpbachtal Wildschönau

Freeriden is populairder dan ooit. Alpbachtal, onderdeel van het jonge Oostenrijkse skigebied SkiJuwel, speelt hierop in door ‘freeride weken’ voor beginnende off-piste skiërs te introduceren. De weken vinden plaats in de maanden januari, februari en maart.

 © Alpbachtal Seenland Tourismus
© Alpbachtal Seenland Tourismus

Tijdens de driedaagse cursus verkennen kleine groepen, uitgerust met ‘safety’materiaal, het skigebied van Alpbachtal in Tirol onder begeleiding van een ervaren gids. Voor wie dit nog een brug te ver is of zelfs nog een entree op de piste moet maken, neemt deel aan de tweedaagse ‘ski comeback’-cursus in Wildschönau met een ‘niet-goed-geld-terug’ garantie.

Freeriden voor beginners

Het Alpbachtal staat bekend om zijn off-piste ‘Tiefsnee’-afdalingen. Vooral het gebied rondom de Wiedersbergerhorn is een ideaal freeride-terrein.

Om van beginnende off-piste skiërs ervaren freeriders te maken, organiseert SkiJuwel in de eerste drie maanden van 2015 speciale freeride cursussen voor beginners. De deelnemers gaan drie dagen, in groepjes van maximaal zes personen, met een expert op pad. Allen worden uitgerust met een LVS-rugzak met schep, sonde en geïntegreerde lawinepieper.

Ski-comeback

Wintersportgebied SkiJuwel Alpbachtal Wildschönau (Tirol) maakt het haar gasten heel makkelijk om skiën weer onder de knie te krijgen. Met een korte opfriscursus van vier uur verdeeld over twee dagen kunnen wintersporters, die al jaren niet meer op de latten hebben gestaan, privélessen volgen om het vertrouwde gevoel weer terug te winnen. SkiJuwel heeft hiervoor speciale arrangementen samengesteld. Ook gasten, jong en oud, die nog nooit hebben geskied, profiteren van ‘beginners’-arrangementen. Als cursisten vroegtijdig besluiten te stoppen, krijgen zij de kosten voor de niet benutte lesuren, materiaalhuur en skipas-dagen retour.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!