Wintervakantie in Zweden: worst, wild en whiskey

Geplaatst door Redactie op 18 november 2014 om 13:38 in de categorie Bestemmingen

wintervakantie ZwedenAltijd al willen weten hoe je van elandenvlees worstjes en paté maakt? In Dalsland, in West-Zweden, organiseert de Nederlander Johan Postma, Worst, Wild & Whiskey-workshops. Samen met de als ‘meneer Wateetons’ landelijk bekende kookgoeroe voor amateurkoks ben je een weekend aan het koken, roken en grillen van puur vlees uit de Zweedse natuur.

In het Zweedse Dalsland is de natuur de baas. De mens wandelt er in rond en mag gebruiken wat ie nodig heeft. Het is ook daarom dat de workshop Worst, Wild en Whiskey juist hier in Zweden zo passend is. Vooral als je het combineert met echte Zweedse geneugten als relaxen in de ‘hot tub’ met een aansluitende duik in het meer. En dan bij de haard een goed glas Zweedse Mackmyra whisky.

Toerschaatsen in Dalarna, Midden-Zweden

Hier worden op de meren rond de plaatsen Falun en Borlänge meerdaagse trektochten georganiseerd. Dwars door de ongerepte natuur, onder leiding van Zweedse gidsen, waarbij elke deelnemer wordt voorzien van een complete Zweedse veiligheids- en schaatsuitrusting.
Maak je Zweedse schaatsdag helemaal compleet met een saunabezoek en daarna een plons in een ijswak…. En als de omstandigheden goed zijn: ga nog even terug het ijs op om in het maanlicht te schaatsen.

Wintersporten in Dalarna

In het hart van Zweden vind je een witte wereld en een winterzonnetje. In de regio Dalarna liggen de geliefde wintersportbestemmingen Orsa Grönklitt, Idre, Sälenfjällen, Romme Alpin en Säfsen Resort. Van november tot eind maart zijn deze wintersportgebieden bedekt onder een dik pak sneeuw. Van skiën, langlaufen, schaatsen, husky’s, roofdieren spotten en een ontmoeting met de kerstman: in Zweden heb je een complete wintersportvakantie.

Sharing is caring!

Comments are closed.