Fietsen in Noord-Korea met reisorganisatie Your Planet

Geplaatst door Redactie op 8 april 2014 om 08:25 in de categorie Bestemmingen, Reisorganisaties

Fietsen in Noord-KoreaVoor wie een “gewone” reis naar Noord-Korea nog niet bijzonder genoeg is, organiseert Noord-Koreaspecialist Your Planet in mei een fietsreis dwars door dit mysterieuze land. Hiermee heeft Your Planet de primeur de eerste reisorganisatie in Europa te zijn die deze mogelijkheid biedt. 

Tussen de Noord-Koreanen

Your Planet oprichter Leonieke Glasbergen verwacht dat deelnemers aan deze reis meer in contact kunnen komen met gewone Noord-Koreanen. “Normaal gesproken vinden verplaatsingen bijna uitsluitend plaats per bus. Op de fiets is er meer contact met de omgeving. Geluiden, geuren en beelden hebben een grotere impact. Maar ook ben je als reiziger veel zichtbaarder voor de mensen die bijvoorbeeld op het land aan het werk zijn. Reken maar op reacties van hoogst verraste Noord-Koreaanse boeren die westerlingen tussen hun velden zien fietsen.”

Groter gevoel van zelfstandigheid

Naast het nauwere contact met de omgeving en de mensen, brengt fietsen in Noord-Korea nog een voordeel met zich mee. Leonieke Glasbergen legt dit uit: “In Noord-Korea wordt de zelfstandigheid van bezoekers beperkt doordat er altijd begeleiding is van twee Noord-Koreaanse gidsen die bepalen wat je wel en niet te zien krijgt; voor veel mensen een vrij uitzonderlijke ervaring. Juist doordat fietsen voor ons zo’n gewone activiteit is, geeft dit je in Noord-Korea een normaler, vrij gevoel.”

Diverse trajecten

Er zijn een aantal trajecten waarop gefietst zal worden. Deelnemers beginnen met een rit door de straten van Pyongyang en zullen vervolgens van Pyongyang over het platteland naar de havenstad Nampo fietsen. Er is ook een rit bergafwaarts in een berggebied gepland. In de buurt van de oostelijke havenstad Hamhung zal over een vlakke weg door een heuvellandschap worden gefietst.

Reisperiode

Als periode is gekozen voor de maand mei. Temperaturen liggen in die tijd van het jaar rond een prettige 23 graden Celsius en de luchtvochtigheid is laag. Naast het prettige fietsweer is de lente aantrekkelijk doordat er op het land veel boeren activiteit plaatsvindt, wat er voor zorgt dat er voor reizigers op de fiets veel te zien is.

Ontdekkingsreis door Noord-Korea

Noord-Korea heeft een aantrekkingskracht op nieuwsgierige, avontuurlijk ingestelde reizigers die zich graag buiten de gebaande paden begeven. Juist voor dit type reiziger is fietsen in Noord-Korea interessant. Er wordt gefietst met goede toerfietsen die door de reisorganisatie beschikbaar worden gesteld. De reis is te boeken op www.jouwnoordkoreareis.nl.

Voor wie?

De fietsreis is bedoeld voor reizigers die nieuwsgierig zijn naar hoe het leven er in Noord-Korea uitziet en daar zo dicht mogelijk bij willen komen. Om aan deze reis deel te kunnen nemen is een redelijke fysieke conditie nodig maar deelnemers hoeven zeker geen topsporters te zijn. Er worden geen zware bergetappes afgelegd. De trajecten waarop gefietst wordt vinden vooral plaats op vlakke wegen. De lengte van de trajecten varieert tussen 4 en 45 kilometer.

Over Your Planet

Your Planet is de reisorganisatie achter jouwnoordkoreareis.nl. Your Planet is in 2009 opgericht door Leonieke Glasbergen en richt zich op reizigers die een land echt willen leren kennen. Definiërende kwaliteiten bij een reis met Your Planet zijn de sfeervolle, authentieke accommodaties en de verzorgde privé-excursies naar hoogtepunten en minder bekende plekken waar je het gewone leven vindt. Your Planet verzorgt zowel individuele reizen als groepsreizen.

Fietsen in Noord-Korea met reisorganisatie Your Planet
5 (100%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.