Shadow

Ferry minder impact C02 dan korte vlucht

Vanwege de toenemende trend om duurzaam te reizen is FerryGoGo.com in de cijfers gedoken en heeft uitgezocht wat de CO2-emissie per type reis is. Daarbij werd gekeken naar de CO2 impact van reizen met ondermeer het vliegtuig, de trein, ferry, touringcar en auto. Dit is teruggebracht naar CO2 uitstoot in aantal gram per kilometer.

Ferry

Er is inmiddels veel meer bewustzijn over de impact van reizen op het milieu. Zo weten we allemaal dat vliegen belastender voor het klimaat is dan de trein. Maar wat is impact van een veerboot eigenlijk? Die wordt namelijk veel minder vaak meegenomen in de onderzoeken.

Afgezet tegen vliegen of cruises blijkt de ferry een behoorlijk milieuvriendelijke keuze. Dat geldt helemaal wanneer je de ferry tegen een korte vlucht afzet. Reizen als voetpassagier per ferry is de beste optie wat betreft CO2 footprint.

De CO2 uitstoot voor voetpassagiers op een ferry is namelijk slechts 19 gram per km. Dat is aanzienlijk minder dan de 244 gram per km voor een korte vlucht.

De internationale trein heeft de minste impact wat betreft CO2 uitstoot.

Enkele conclusies:

  • De internationale trein is wat betreft CO2 emissie de meest milieuvriendelijke manier van reizen met slechts 5 gram CO2 per persoon per kilometer
  • Vliegreizen tot 600 kilometer en cruisevakanties zijn ruimschoots het meest vervuilend met respectievelijk 244 gram en 250 gram CO2 uitstoot per persoon per kilometer. 
  • De ferry als voetpassagier brengt na de internationale trein (Eurostar) de minste CO2 emissie met zich mee.
  • Na vliegen en het reizen per cruise is de auto de meest vervuilende optie gemeten in CO2 uitstoot per kilometer.
  • Een reis per vliegtuig van Amsterdam naar Liverpool betekent 128,8 kg CO2 uitstoot per persoon, ga je per ferry vanaf Amsterdam naar Liverpool dan is dit zo’n 29,6 kg CO2 uitstoot.

Meer weten over het onderzoek, de onderbouwing en de duiding? Kijk hier!

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.