Shadow

Fabien Cousteau geeft ‘acte de presence’

fabien-cousteauVan 20 t/m 22 november geeft Fabien Cousteau, kleinzoon van de befaamde Jacques Cousteau, bekend filmmaker en oceanograaf een exclusieve ‘acte de presence’ op Bonaire. Het is een voorproefje op het officiële Cousteau programma, dat in 2017 start. Harbour Village wordt dan het Caribbean leercentrum van Fabien Cousteau. Gedurende het jaar vinden er lezingen van internationaal bekende wetenschappers, mini-symposia, educatieve workshops en ‘meet-the-expert’-sessies plaats.

Tijdig boeken voor november

Gasten die een verblijf bij Harbour Village hebben geboekt kunnen het 3-daags Cousteau programma bijboeken voor Usd 750 per persoon (deze opbrengst komt ten goede aan het Ocean Learning Center).  Er is beperkt plaats. Voor meer informatie over het programma

Partnership Cousteau en Harbour Village

Nog maar recentelijk, kondigde Harbour Village een nauwe samenwerking aan met Cousteau en nam daarmee het initiatief om innovatie, creativiteit en drie generaties van Cousteau ervaring naar Bonaire te brengen. Internationale wetenschappelijke bijeenkomsten, het Ocean Learning Center en Fabien Cousteau Voyages, een exclusief reisavontuur voor gezelschappen op een NOAA onderzoeksschip en onderzeeër zijn reeds geïnitieerd.

3-D koraalproject op Bonaire

In de ijver het groeiproces van koraal op Bonaire te bevorderen, heeft Fabien Cousteau, samen met Harbour Village Beach Club aangekondigd, hiervoor 3-D print technologie naar het Caribisch eiland te brengen. Het dode koraal vervangen met 3D-prints, zorgt ervoor dat het koraal kan blijven groeien. Zo kan, door de natuur een handje te helpen, het groeiproces van koraal worden versneld en dat komt weer ten goede aan het algehele ecosysteem.

Nog dit jaar gaat het 3-D project van start in het Ocean Learning Center van Cousteau, dat is gevestigd in het meest luxe hotel op Bonaire: Harbour Village Beach Club. Een kansrijk project dat, met gezamenlijke inspanningen van deze beide partners, kan worden gerealiseerd. Het Ocean Learning Center is een denktank, waar wordt gebrainstormd en naar oplossingen gezocht ter verbetering en bescherming van de wereldzeeën. Ook zijn er educatieve programma’s voor gasten, die zo ook een steentje kunnen bijdragen aan het natuurbehoud.

Sharing is caring!