Shadow

Harbour Village Bonaire en kleinzoon Jacques Cousteau met elkaar in zee

Caribbeans’ best bewaarde geheim en het meest luxe resort van Bonaire, Harbour Village, is maar wat trots op de aangekondigde samenwerking met oceanograaf Fabien Cousteau. Daarmee is meteen duidelijk wie zijn grootvader is. Jacques Cousteau was een wereldberoemde documentairemaker met een passie voor alles wat onder water leeft.

Harbour Village wordt Caribbean leercentrum van Cousteau

Fabien CousteauHet Ocean Learning Center van Cousteau is gevestigd in New York, maar zal binnenkort ook opereren vanuit de Zuidelijke Caribbean met als uitvalsbasis Harbour Village. Niet voor niets is voor dit eco-vriendelijke resort gekozen dat eveneens educatieve programma’s voor resortgasten van alle leeftijden aanbiedt. Daarbij zal Cousteau deelnemen aan speciale bootduiken om samen met gasten van Harbour Village unieke duikervaringen te beleven.

Ambassadeurs voor natuurbehoud

Het ultieme doel van dit partnerschap is om meer aandacht te vragen voor het behoud van het onderwaterleven. “Het sluit perfect aan bij onze eigen natuurbeschermingsprojecten. Voor deze toewijding en jarenlange inspanningen mochten wij de PADI Green Star Award ontvangen en we zijn een trots lid van Project Aware. Eervol zetten wij onze missie voort door samen te werken met Fabien Cousteau. Een doelmatige bijdrage aan de bescherming van onze wereldzeeën is wat wij nastreven net zoals wij de verwachtingen van onze gasten willen overtreffen”, aldus Frank J. Gonzalez, managing director van Harbour Village Beach Club.

Internationale denktank

“Ik zie Harbour Village als het centrale middelpunt van een belangrijke denktank, waar wordt gebrainstormd en naar oplossingen wordt gezocht die ons helpen het natuurbehoud te verbeteren. We brengen hier mensen samen die vanuit verschillende invalshoeken hun ervaring delen. Specialisten die dagelijks in en op het water zich met het onderwerp bezig houden, maar ook wetenschappers”, zegt Cousteau. Deze internationale bijeenkomsten op topniveau vinden plaats bij Harbour Village Beach Club. Daarbij ligt telkens de focus op het natuurbehoud van de oceaan en de klimaatverandering. Een inspirerende plek voor gasten van Harbour Village. In dit kader host Harbour Village ‘Fabien Cousteau Voyages’, waarbij gezelschappen een exclusief reisavontuur krijgen aangeboden op een NOAA onderzoeksschip en onderzeeër.

Harbour Village volgens Cousteau

“Op een recente reis naar Bonaire, kwam ik bij Harbour Village Beach Club terecht, een eersteklas resort met in alle opzichten een sterk milieubewustzijn,” zei Fabien Cousteau. “Ik bewonder de inzet ten aanzien van hun eigen koraalrestauratieproject maar ook de educatieve activiteiten die door Great Adventures Bonaire worden aangeboden. Deze 5-sterren PADI duikschool is samen met het resort zeer betrokken bij de natuur en het behoud ervan.”

Harbour Village Beach Club Bonaire is het meest luxe verblijfadres op het eiland Bonaire. Het ligt verscholen op een schiereiland. Perfect voor wie de schoonheid van Bonaire wil ontdekken en de luxe, comfort en privacy van een kleinschalig resort kiest met het mooiste strand van Bonaire voor de deur. Het openluchtrestaurant op zee ‘La Balandra’ is schitterend gelegen op een pier in zee. Het resort beschikt verder over een 5-sterren PADI duikschool met professionele duikinstructeurs.

Ontdekkingsreiziger, natuurbeschermer en documentairemaker

Fabien is een oceanografisch ontdekkingsreiziger, natuurbeschermer en documentairemaker. Hij heeft al veel internationale wetenschappelijk documentaires op zijn naam staan en veel mijlpalen bereikt met expedities, waaronder het verbreken van het record van zijn grootvader door 31 dagen onderwater door te brengen. Bedoeld als eerbetoon aan zijn grootvader, Jacques Cousteau, die 30 dagen onderwater door bracht.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!