Shadow

Door extreme sneeuwsituaties in de Alpen run op ‘off-piste’ cursussen

LawineHet verloop van het winterseizoen 2014-2015 met veel lawines en tot nu toe 75 slachtoffers, heeft tot een run op ‘off-piste’ cursussen geleid. De online-cursus is een diepgaande voorbereiding voor iedereen die buiten de piste wil skiën of snowboarden.
wePowder waarschuwt: ga niet off-piste zonder kennis!“Wij merken dat wintersporters zich door het opvallend grote aantal lawineslachtoffers bewust worden van de risico’s die off-piste skiën met zich mee brengt.

Een gedegen voorbereiding, het herkennen van gevaren op de berg, het reduceren van risico’s en natuurlijk een goede uitrusting met minimaal een lawinepieper, schep en sonde zijn een absolute must voor iedereen die buiten de piste wil gaan”, benadrukt Arjen de Graaf van wePowder.nl. “Daarom adviseren wij met klem, heb je geen kennis van de gevaren buiten de pistes, blijf dan op de piste! Je stuurt kinderen zonder zwemdiploma toch ook niet de zee in?”

Steeds meer wintersporters wagen zich buiten de pistes, vaak zonder enige kennis en een goede uitrusting. ‘Wij zijn een aantal jaren geleden gestart met de Safety Academy. Deze cursus is online beschikbaar en ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een test. Na het volgen van de cursus ben je je meer bewust van de gevaren in de bergen en word je aangeraden om je kennis verder te verdiepen onder begeleiding van een professional. De tweede module gaat dieper in op de materie en is bestemd voor skiërs en boarders die nog een stap verder willen gaan en meer willen weten.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!