Europa-Park breekt opnieuw bezoekersrecord

Geplaatst door Redactie op 7 januari 2019 om 16:33 in de categorie Attracties

Met meer dan 5,6 miljoen bezoekers heeft Europa-Park afgelopen jaar het record van 2017 opnieuw weten te verbreken. 2018 stond in het teken van enkele grote bouwprojecten. De achtbaan CanCan Coaster en het vernieuwde Franse themagebied zijn al in gebruik genomen, dit jaar zal het tweede park en het zesde themahotel de deuren openen.

Bouwplaats waterpretpark Rulantica © Europa-Park

Bouwplaats waterpretpark Rulantica © Europa-Park

 

Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park: “We zijn heel blij dat de gasten ons na de brand in mei zo trouw gebleven zijn. De lange hitteperiode in de zomer werkte ook niet in ons voordeel, maar de maand oktober met Halloween en het winterseizoen hebben het weer rechtgetrokken”. Die brand trof met name het Nederlandse paviljoen.

Nieuw hotel en waterpretpark

Om een verdere groei mogelijk te maken werkt Europa-Park aan uitbreiding van het aanbod. Op een steenworp afstand van het attractiepark opent in het voorjaar van 2019 het zesde themahotel ‘Krønasår‘ en eind 2019 het waterpark ‘Rulantica’. In het attractiepark zal in de loop van het seizoen het Scandinavische themagebied weer opengesteld worden en ook op andere plekken presenteert Europa-Park weer diverse nieuwe belevenissen. Intussen is ook een begin gemaakt met de herbouw van de attractie ‘Piraten in Batavia’ die in 2020 zal openen. Daarnaast bouwt men achter de schermen extra woningen voor medewerkers en enkele nieuwe logistieke voorzieningen.

Europa-Park geeft aan 4.000 mensen werk maar zorgt indirect ook nog eens voor 8.000 arbeidsplaatsen. Met ‘Rulantica’ en ‘Krønasår’ komen er nog eens 550 directe arbeidsplaatsen bij.

Europa-Park is in 2019 geopend van 6 april tot en met 3 november. Arrangementen voor Europa-Park inclusief hotel zijn te boeken bij onder meer TUI, Peter Langhout, De Jong Intra en Hotelspecials.

Bekijk en boek ook deze attracties!

Sharing is caring!

Comments are closed.