Een groene wereld op St. Patrick’s Day

Geplaatst door Redactie op 16 maart 2017 om 14:38 in de categorie Beurzen en evenementen

Op 17 maart staat de wereld in het teken van de Ierse nationale feestdag St. Patrick’s Day. De beschermheilige Saint Patrick wordt niet alleen in de straten van Ierland uitbundig herdacht, maar de hele wereld licht groen op. Tijdens de ‘Global Greening’ worden meer dan honderd iconische locaties en UNESCO Werelderfgoederen ’s avonds verlicht om de Ierse feestdag te vieren. Dit jaar kleurt ook Nederland weer groen. Zoals het nieuwe reuzenrad op De Pier van Scheveningen, de Grote Marktstraat in Den Haag en de windmolen in Weert.

#GlobalGreening

De ‘Global Greening’ is een jaarlijkse kick-off van Tourism Ireland om Ierland als internationale vakantiebestemming op de kaart te zetten. Ook Nederland doet met de greening van een aantal iconische bezienswaardigheden mee aan de wereldwijde viering van St. Patrick’s Day. De 8e editie van de ‘Global Greening’ heeft wereldwijd een indrukwekkende line-up. Dit jaar staan het One World Trade Center in New York, City Hall in Londen en Plaça de Catalunya in Barcelona voor het eerst in de groene spotlights. Ook favorieten als De Grote Markt in Brussel, het Colosseum in Rome en de Toren van Pisa doen dit jaar weer mee.

Vlieg voordelig naar een van deze ‘Groengekleurde’ steden

Saint Patrick

Tijdens de Ierse feestdag wordt de beschermheilige St. Patrick herdacht. De festiviteiten op 17 maart zijn oorspronkelijk bedoeld om de heilige te eren en de komst van het Christendom te vieren. Inmiddels is het uitgegroeid tot een dag waarop de Ierse cultuur in het algemeen wordt gevierd. Op de nationale feestdag lopen honderdduizenden mensen over de hele wereld volledig uitgedost mee in kleurrijke optochten. In Dublin en andere steden van Ierland duurt het St. Patrick’s Festival zelfs meerdere dagen.

Boek een hotel naar Dublin

St. Patrick’s Festival in Amsterdam en Den Haag

Dit jaar genieten jong en oud twee dagen lang van de Ierse Cultuur tijdens het St. Patrick’s Festival in Splendor Amsterdam. Het festival op 17 en 18 maart biedt een veelzijdig programma met verschillende muziek-, animatie- en dansworkshops.

Een groene wereld op St. Patrick’s Day
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.