Shadow

Euromast, Sky Lounge en Skyview de Pier kleuren groen op St. Patrick’s Day

Het reuzenrad op De Pier van Scheveningen kleurt dit jaar weer groen tijdens de Global Greening © Tourism Ireland
Het reuzenrad op De Pier van Scheveningen kleurt dit jaar weer groen tijdens de Global Greening © Tourism Ireland

Op 17 maart staat de wereld in het teken van de Ierse nationale feestdagSt. Patrick’s Day. De beschermheilige Saint Patrick wordt niet alleen in de straten van Ierland uitbundig herdacht, maar de hele wereld licht groen op. Tijdens de negende ‘Global Greening’ worden meer dan driehonderd iconische locaties en UNESCO Werelderfgoederen ’s avonds verlicht om de Ierse feestdag te vieren. Dit jaar kleurt ook Nederland weer groen. Zoals het reuzenrad op De Pier van Scheveningen, de Euromast in Rotterdam, Splendor Amsterdam, de Skylounge en de Uilenburgersjoel in Amsterdam en de windmolen in Weert.

#GlobalGreening

Ook Nederland doet met de ‘greening’ van een aantal iconische bezienswaardigheden mee aan de wereldwijde viering van St. Patrick’s Day. De negende editie van de ‘Global Greening’ heeft wereldwijd een indrukwekkende line-up. Dit jaar staan onder meer de fontein op Trafalgar Square, het Köningsbau in Stutrgart en het Pen Monument in Hanoi  voor het eerst in de groene spotlights. Ook favorieten als De Grote Markt in Brussel, het Colosseum in Rome, het Christusbeeld in Rio en de Toren van Pisa doen dit jaar weer mee.

Vlieg voordelig naar een van deze ‘Groengekleurde’ steden

Saint Patrick

Tijdens de Ierse feestdag wordt de beschermheilige St. Patrick herdacht. De festiviteiten op 17 maart zijn oorspronkelijk bedoeld om de heilige te eren en de komst van het Christendom te vieren. Inmiddels is het uitgegroeid tot een dag waarop de Ierse cultuur in het algemeen wordt gevierd. Op de nationale feestdag lopen honderdduizenden mensen over de hele wereld volledig uitgedost mee in kleurrijke optochten. In Dublin en andere steden van Ierland duurt het St. Patrick’s Festival zelfs meerdere dagen.

Boek een hotel in Dublin

St. Patrick’s Festival in Amsterdam en Den Haag

Dit jaar genieten jong en oud twee dagen lang van de Ierse Cultuur tijdens het vijfde St. Patrick’s Festival in Splendor Amsterdam. Het festival op 16 en 17 maart biedt een veelzijdig programma met verschillende muziek-, animatie- en dansworkshops. Op de Haagse Grote Markt is 17 maart een St. Patrick’s Day Festival.

Global Greening Day is een initiatief van Ierland Toerisme.

Sharing is caring!