Shadow

Er is een geschikte e-bike voor iedereen!

De auto er uit, leve de e-bike. Een e bike kopen is tegenwoordig namelijk aan de orde van de dag namelijk. De elektrische fiets voor dames en heren vindt meer en meer aftrek en steeds meer mensen zien de voordelen vergeleken met het gebruik van een auto, scooter of een reguliere fiets. Lees hier meer over die voordelen en waarom het ook voor jou aantrekkelijk is om een e-bike aan te schaffen.

E-bikes zijn niet aan te slepen en ook onder jongeren razend populair © u_d7hddm5o / Pixabay
E-bikes zijn niet aan te slepen en ook onder jongeren razend populair © u_d7hddm5o / Pixabay

E-bikes zijn razend populair. Maar liefst 52 procent van de 923.000 nieuw verkochte fietsen in 2021 betrof een e-bike, blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Bovag. En dat aantal verkochte fietsen had nog veel hoger kunnen zijn als de rijwielbranche niet te kampen had gehad met aanhoudende leveringsproblemen als gevolg van de coronapandemie.

Op een e-bike fiets je sneller en gemakkelijker

De e-bike is intussen goed voor meer dan 76 procent van de totale omzet uit fietsverkoop. Dat de elektrische fiets zo populair is, valt heel simpel te verklaren. Ten eerste; een e-bike fietst gewoon gemakkelijker en vooral sneller. Je kunt een snelheid behalen van wel 25 kilometer per uur op de fiets met elektrische trapondersteuning. Daarbij is het dragen van een helm niet verplicht.

Het is overigens niet zo dat je als je eenmaal op de fiets zit zelf helemaal niets meer hoeft te doen. Je moet zelf wel degelijk mee trappen en beweegt zo dus zeker voldoende. Sterker nog, ook als je gebruik maakt van de elektrische fiets verbrand je wel degelijk de nodige calorieën. In de praktijk verbruik je zelfs meer calorieën, want met een e-bike ga je er sneller met de fiets op uit namelijk. Even naar de supermarkt? Dan neem je de fiets en stap je eens niet in de auto.

Steeds meer jonge mensen gebruik maken van een e-bike

Ook steeds meer jongere mensen maken gebruik van de elektrische fiets tegenwoordig. Je ziet meer en meer scholieren en studenten het openbaar vervoer mijden en op de e-bike stappen. Ze zijn dan net zo snel op de plaats van bestemming. Bovendien hoeft niet gezocht te worden naar een geschikte parkeerplaats. Voor de fiets is altijd plaats, pal voor de deur. Hoe anders is dat met de auto. Hoe lang moet je niet zoeken naar een geschikte en vaak veel te dure parkeerplaats? Dat geld bespaar je zo mooi.

Geen benzinekosten en geen wegenbelasting met een elektrische fiets

Met een e-bike kun je je razendsnel door de stad verplaatsen en heb je nooit een parkeerprobleem. © Wolfram Bölte / Unsplash
Met een e-bike kun je je razendsnel door de stad verplaatsen en heb je nooit een parkeerprobleem. © Wolfram Bölte / Unsplash

Over geld gesproken; de eerste aanschaf van een e-bike is niet heel goedkoop. De gemiddelde verkoopprijs bedroeg in 2021 op één euro na 2.400 euro, ruim 6 procent meer dan in 2020, blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Bovag. Aan de andere kant bespaar je door het gebruik van de fiets behoorlijk wat geld. Zo krijg je niet te maken met kosten voor benzine of diesel en je hoeft dus ook geen wegenbelasting te betalen, zoals bij een motor wel het geval is. En je bespaart zoals gesteld dus parkeergeld uit. Ook vanuit kostenoverwegingen is het dus best verstandig om voor de elektrische fiets te kiezen. En doordat je een e-bike overal kunt opladen, kun je ook prima met een elektrische fiets op fietsvakantie.

Nog sneller op een speed pedelec

Wil je nou nog sneller? Dan zou je ook nog kunnen kiezen voor een speed pedelec. Deze fiets is in staat om een topsnelheid van 45 kilometer per uur te halen. Maak je gebruik van een speed bike, dan is een helm overigens wel verplichte kost. Ook heeft de fiets nu een kentekenplaat en dien je altijd gebruik te maken van de rijbaan voor auto’s. De elektrische fiets heeft dus het heden en de toekomst. Het ligt in de lijn van de verwachting dat er met de jaren steeds meer elektrische fietsen op de markt zullen komen en de fiets is nog lang niet uit ontwikkeld.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Ja, stuur me de nieuwsbrief!

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.