Duinrell, pendelboot en Verzetsmuseum meest innovatief

Geplaatst door Redactie op 10 maart 2014 om 11:43 in de categorie Attracties
© Merijn Soeters/Verzetsmuseum Amsterdam

© Merijn Soeters/Verzetsmuseum Amsterdam

De top drie genomineerden voor de verkiezing van ‘Meest innovatieve uitje 2014’ en de verkiezing van ‘Meest innovatieve nieuwe attractie 2014’ zijn vandaag bekendgemaakt.

De verkiezingen zijn een onderdeel van de ANWB-verkiezing ‘Leukste Uitje van 2014’. Hier kiest het publiek. Bij het ‘Meest innovatieve uitje’ en de ‘Meest innovatieve nieuwe attractie’ benoemt een vakjury de winnaars. De ANWB ontving in totaal 21 inzendingen.

De ANWB kent dit jaar voor het eerst twee innovatieprijzen toe. Naast het ‘Meest innovatieve uitje 2014’, dit jaar ook die van ‘Meest innovatieve nieuwe attractie 2014’.

Innovatieve attracties

Uit de inzendingen in voorgaande jaren blijkt dat er veel kleinschalige, nieuwe initiatieven zijn, naast de ontwikkelingen waar de grote parken in blijven investeren. Om recht te doen aan de grote verscheidenheid van innovatieve ontwikkelingen binnen de vrijetijdssector vindt er dit jaar ook een verkiezing van de ‘Meest innovatieve nieuwe attractie 2014’ plaats.

Genomineerden meest innovatieve attractie 2014

De top drie genomineerden voor het ‘Meest innovatieve uitje 2014’ zijn op alfabetische volgorde:

-Het Landgoed van Sinterklaas in Duinrell, Wassenaar

-Toeristische Pendelboot Gelderland

-Verzetsmuseum Junior in Amsterdam

De top drie genomineerden voor de ‘Meest innovatieve nieuwe attractie 2014’ zijn op alfabetische volgorde:

-Aqua Bella van het Dolfinarium in Harderwijk

-De Magische Vallei van Toverland in Sevenum

-De Mosquito Slide glijbaan van Bad Hesselingen in Meppel

De ANWB ontving in totaal 21 inzendingen die voldeden aan de criteria: bijzonder in de markt, nodigt uit tot samen, écht beleven, levert een positieve bijdrage aan de samenleving en is vernieuwend op een duurzame manier.

Vakjury kiest meest innovatieve attractie

De top drie genomineerden voor beide prijzen presenteren hun case aan de vakjury. De jury bestaat uit R. de Haan, plv directeur Directie Topsectoren en Industriebeleid (ELI), J.T. Mommaas, hoogleraar Vrije Tijdswetenschappen UVT, M. Pietersma, Recron en vertegenwoordiger Gastvrij Nederland, C. van Berkel, manager Vrije Tijd ANWB, secretaris van de jury, F. van Bruggen, lid hoofddirectie ANWB, B. Gorissen, hoofdredacteur ANWB Kampioen en mevrouw G. Locquet, directeur Reizen ANWB, voorzitter van de jury.

De winnaars van het ‘Meest innovatieve uitje 2014’ en ‘Meest innovatieve nieuwe attractie 2014’ worden op maandag 14 april bekendgemaakt. Vorig jaar won MuZIEum uit Nijmegen de prijs voor ‘Meest innovatieve uitje 2013’.

Duinrell, pendelboot en Verzetsmuseum meest innovatief
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.