Winterzon populairder dan wintersport als vliegvakantie

Geplaatst door Redactie op 10 maart 2014 om 13:09 in de categorie Reisorganisaties

Turkish Airlines vliegtuigOndanks de warme winter verkiest Nederland de winterzon boven wintersport als vliegbestemming, zo blijkt uit de boekingsgegevens van een vliegtickets-site. Het aantal boekingen naar de sneeuw met het vliegtuig is in totaal met 10% gedaald ten opzichte van vorig jaar. De vluchtboekingen naar verre winterzonbestemmingen laten echter wel een stijging zien van 7%.

De Kaapverdische eilanden waren dit jaar bij de ticketvergelijker erg populair; in de eerste maanden van 2014 werden er maar liefst 200% meer vliegtickets voor deze zonnige bestemming verkocht.

Vliegvakantie steeds later geboekt

Door de impact van de economische situatie op het huishoudboekje van de Nederlandse consument, wordt er langer gewacht met het boeken van een vliegticket. Deze trend is al een paar jaar zichtbaar en lijkt dit jaar aan te houden. Wintersport is voor velen een luxevakantie, waardoor men al snel kiest om dit extraatje over te slaan of te reizen met alternatief vervoer.

Groei vliegvakantie naar verre winterzonbestemmingen

Daar waar de wintersportbestemmingen met het vliegtuig terrein verliezen, is er een groei van 7% te zien in het aantal vertrekkende passagiers naar verre winterzonbestemmingen. Reizigers buiten de seizoenen om kiezen in 2014 voor het 8e jaar op rij Thailand als favoriet; deze bestemming laat zelfs een lichte groei zien.

Bekijk vliegticketaanbiedingen bij KLM

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.