Shadow

Op Mountain Bike Safari in Tirol

©Tirol Werbung/ Michael Gams
©Tirol Werbung/ Michael Gams

Niet alle mountainbikers houden van een steile klim en veel hoogtemeters. En al helemaal niet als er direct langs de route een kabelbaan omhoog gaat.

Mountainbiken in Tirol

Met de nieuwe “Tirol Mountain Bike Safari” leggen mountainbikers met ingang van de zomer van 2014 van Nauders tot Walchsee in totaal ongeveer 660 km af en in totaal 25.000 hoogtemeters bergopwaarts.

Ongeveer de helft van de routes bergopwaarts wordt per kabelbaan afgelegd. Daarnaast staat er een meerdaagse liftkaart op stapel waarmee mountainbikers van alle 18 deelnemende kabelbanen gebruik kunnen maken.

Mountainbiken van Nauders naar de Walchsee

In Tirol zijn er tijdens de zomermaanden heel veel kabelbanen zoals in Nauders am Reschenpass die de bergen voor wandelaars en mountainbikers toegankelijk maken. Nauders is met ingang van de zomer van 2014 ook het westelijke startpunt voor de Tirol Mountain Bike Safari. Dat is een mountainbikeroute die dwars door Tirol loopt tot aan de Walchsee. Deze nieuwe route onderscheidt zich met een klein detail van de andere al bekende mogelijkheden zoals de Bike Trail Tirol: delen van de route kunnen door de mountainbikers met de kabelbaan worden afgelegd. Daardoor blijft hen een al te steile klim bespaard.

Nieuwe mountainbikeroutes met de kabelbaan ontdekken

“Al halverwege de jaren 1990 ontstond het idee om de mountainbike met de kabelbaan te vervoeren”, zegt mountainbikecoryfee Gerd Agerer uit Nauders. “Nu wordt dat eindelijk gerealiseerd. Ook recreatieve mountainbikers waarderen dat zij voor mooie tochten gebruik kunnen maken van de kabelbaan.“ De toeristische regio’s werken nauw samen om ervoor te zorgen dat men vóór de zomer van 2014 overal gebruik kan maken van de “Tirol Mountain Bike Safari”. Er hoeven geen nieuwe liften voor de “Tirol Mountain Bike Safari” te worden gebouwd. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de bestaande infrastructuur. Er komen meerdaagse tickets (3- resp. 6 dagen) waarmee mountainbikers gebruik kunnen maken van alle achttien deelnemende kabelbanen.

Lees ook: Met de e-bike door Tirol

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!