De grootste evenementen in de Franse bergen deze zomer

Geplaatst door Redactie op 24 juni 2014 om 15:01 in de categorie Beurzen en evenementen

Fietsen in de Franse bergenFrankrijk zou Frankrijk niet zijn zonder de Tour de France. En de Tour zou de Tour niet zijn zonder legendarische bergetappes. Naast de gebruikelijke cols in de Alpen en de Pyreneeën, komen de wielrenners dit jaar ook door de relatief onbekende Vogezen (etappe 8, 9 en 10). Daardoor zijn deze bergen echter niet minder steil: etappe 10 eindigt met een stijgingspercentage van 20%.

Voor amateurs die zelf eens zo’n mythische col willen beklimmen, is “1 jour, 1 col” een ideaal evenement. De hele zomer lang worden cols in de Alpen afgesloten voor al het verkeer behalve fietsers.

Muzikale evenementen in de Franse bergen

Ontdek Europa per trein

Behalve sportieve evenementen zijn er deze zomer ook tal van muzikale evenementen in de Franse bergen zoals Musilac. Dit festival, waar ook andere grote namen zoals de Kaiser Chiefs en Placebo optreden, vindt plaats op de oevers van het meer van Bourget in Aix les Bains op 11, 12 en 13 juli. Op Frankrijks bekendste nationale feestdag, 14 juli, vindt in Morzine een gratis concert van de Simple Minds plaats. Daarnaast organiseren verscheidene bergdorpen in alle Franse gebergten festiviteiten, concerten en vuurwerkshows in het kader van deze feestdag.

Culturele evenementen in de Fransen bergen

Cultuur ontmoet natuur tijdens de 8e editie van het evenement ‘Horizons Art-Nature’ in Sancy (Auvergne). Tijdens deze expositie in de open lucht versmelten kunstwerken met de prachtige omgeving van het Massief van Sancy.

Sharing is caring!

Comments are closed.