Shadow

De 10 beste campings en vakantieparken voor een actieve vakantie in Italië

Het KoobCamp netwerk heeft in het kader van de excellentiecertificaten 2018, de beste campings en vakantiedorpen geselecteerd om een actieve vakantie door te brengen. Als nummer één kwam de Dolomiti Camping Village di Dimaro in Trentino uit de bus.

Beste camping voor een actieve vakantie in Italië: Dolomiti Camping Village di Dimaro in Trentino © Koobcamp
Beste camping voor een actieve vakantie in Italië: Dolomiti Camping Village di Dimaro in Trentino © Koobcamp

Tijdens de derde editie van de KoobCamp Excellentiecertificaten werd aan de Dolomiti Camping Village di Dimaro in Trentino de titel van beste camping in de categorie Sport 2018 toegekend. Volgens het netwerk heeft deze camping de beste infrastructuur voor een actieve vakantie.

Deze overwinning bevestigt dat de Italiaanse regio Trentino-Alto Adige de beste regio voor sport en welzijn is op vakantie. In een eerdere certificeringsronde waarbij de focus lag op wellness, kwam Camping Vidor, eveneens uit Trentino als beste uit de bus. Dolomiti Camping Village in Dimaro (TN) kwam als winnaar in de categorie Sport uit de bus. Daarvoor had de camping een zorgvuldige selectie doorlopen die leidde tot een lijst met de tien beste campings en vakantieparken op het gebied van sport. De lijst van tien sporttoppers telt drie campings en vakantieparken op het eiland Sardinië, twee in Toscane, twee in Sicilië, één uit Veneto en één uit Ligurië.

Beste Italiaanse campings en vakantieparken voor een actieve vakantie

De ranglijst is samengesteld door deskundigen van het toeristisch KoobCamp netwerk in samenwerking met TrustYou, een internationaal feedbackplatform voor de analyse van beoordelingen van toeristen op de belangrijkste portalen van de sector. Hieronder de 10 beste Campings en Vakantiedorpen Sport 2018 (in willekeurige volgorde, winnaar staat bovenaan):
• Dolomiti Camping Village di Dimaro (TN), in Trentino-Alto Adige (winnaar)
• Foce Village & Camping van Valledoria (SS), in Sardinië
• Camping Village L’Ultima Spiaggia van Bari Sardo (OG), in Sardinië
• Camping Capo d’Orso van Palau (OT), in Sardinië
• PuntAla Camping Resort van Castiglione della Pescaia (GR), in Toscane
• Talamone Camping Village van Orbetello (GR), in Toscane
• Sporting Club Camping Village van Mazara del Vallo (TP), in Sicilië
• Camping Village El Bahira van San Vito Lo Capo (TP), in Sicilië
• Camping Portofelice van Eraclea (VE), in Veneto
• Finale Freeride Outdoor Village van Finale Ligure (SV), in Ligurië

Eerder al reikte het KoobCamp-netwerk certificaten uit in de categorieën Wellness, Art City, Camper en Ongewone Accommodaties. Er volgen nog certificaten voor campings en vakantieparken in de rubrieken diervriendelijk, glamping, familievriendelijk, beste aquaparken, beste restaurants, beste wifi en beste toegankelijkheid.

De KoobCamp excellentiecertificaten, die u kunt vinden op het portaal Campeggi.com en op de andere websites van het KoobCamp netwerk, zijn een beloning voor exploitanten van campings- en vakantieparken om om aan de behoeften van de toeristen te voldoen. En voor kampeerders is het een mooi hulpmiddel om verblijfsaccommodaties te vinden die het beste bij hun wensen passen.

5/5 - (2 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *