Shadow

De 10 beste Italiaanse Campings en Resorts met originele accommodaties 2018

De derde editie van de Certificaten van Excellentie KoobCamp, een initiatief dat de beste campings en resorts beloont voor de individuele servicecategorieën, begint met de uitreiking van de nieuwe erkenning “Unusual Accommodations 2018” aan tien meest originele openlucht accommodaties.Ter gelegenheid van de Certificaten van Excellentie 2018 werd de prijs voor de ‘meest onderhoudende en extravagante sfeer van vakantie in de open lucht’ ingevoerd. Koobcamp, een netwerk gespecialiseerd in toerisme in de open lucht in Europa, in Italië vertegenwoordigd door het referentieportaal Campeggi.com besloot om de prijs toe te kennen aan I Pini Family Park in Fiano Romano. Dit na een zorgvuldige analyse, die leidde tot het vaststellen van de tien meest verdienstelijke faciliteiten.

Verschillende criteria

Voor het toekennen van de Cerificaten van Excellentie Unusual Accommodations 2018 verlieten de deskundigen van het KoobCamp-netwerk zich op hun kennis van de branche en op Trust You, het analyseplatform voor gastbeoordelingen. Deze combinatie van jarenlange ervaring van de teams van KoobCamp en de feedback van gebruikers hebben geleid tot het vaststellen van de 10 beste Campings en Resorts met Originele Accommodaties 2018. Daarbij vielen faciliteiten met boomhutten en bewoonbare houten vaten op. De motivatie voor het winnend vakantiedorp I Pini Family Park in Fiano Romano: “De stacaravans van Hello Kitty bieden gezinnen met kinderen en liefhebbers van de Japanse mascotte de kans om zich onder te dompelen in een prachtige wereld die vermaak in de openlucht versterkt. Het park vormt bovenal een oase van vermaak op enkele kilometers van de hoofdstad.”
Het I Pini Family Park in Fiano Romano (RM) van de Human Company groep staat bovenaan in de klasse die wordt gedomineerd door Noord-Italië, vooral de regio Trentino-Alto Adige.

De 10 beste Campings Unusual Accommodations 2018 (in willekeurige volgorde, winnaar afzonderlijk):

  • I Pini Family Park in Fiano Romano (RM), Lazio – WINNAAR
  • Camping Tranquilla di Baveno (VB) in Piemonte
  • Dalai Lama Village in Châtillon (AO) in Valle d’ Aosta.
  • Internationaal Camping Village Etruria in Castagneto Carducci (LI), Toscane, Italië.
  • Altomincio Family Park in Valeggio sul Mincio (VR) in Veneto, Italië
  • Camping Caravan Park Sexten Caravan Park in Sexten di Sesto (BZ), Trentino-Alto Adige.
  • Camping Punta Lago Calceranica al Lago (TN), in Trentino-Alto Adige
  • Camping Residence Corones di Rasun-Anterselva (BZ), in Trentino-Alto Adige
  • Camping Seiser Alm in Fiè allo Sciliar (BZ) in Trentino-Alto Adige
  • Camping Steiner di Laives (BZ), in Trentino-Alto Adige

Kijkend naar alleen de beoordelingen en het aantal positieve vermeldingen van toeristen wat de accommodatie betreft, dan zou, gebaseerd op de  beoordelingen van TrustYou, ‘International Camping Village Etruria’ de winnaar zijn. Dit vanwege de Glamping, waarvoor een aparte categorie is bij de Certificaten van Excellentie KoobCamp.

De aankondiging van de Campings en Resorts met  de beste originele accommodaties in 2018 “Unusual Accommodations” is de eerste dit jaar en gaat vooraf aan de certificaten voor beste camper campings in Italië, beste campings voor een actieve vakantie, Kunststad, Wellness, Diervriendelijk, Glamping, Sport, Familie, Aquapark, Restaurant, Wifi en Toegankelijk. De Certificaten van Excellentie van KoobCamp zijn een beloning voor de inspanningen van de faciliteiten om tegemoet te komen aan de behoeften van toeristen, en een hulpmiddel voor de toerist zelf om de vakantie beter te kunnen plannen.

Lees ook: De tien beste Italiaanse campings voor camperaars

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!