Shadow

Culturele workshops in stijl midden in het regenwoud van Suriname

Bergendal resort SurinameEcht kennis maken met de cultuur en natuur van het indrukwekkende binnenland van Suriname kan op Bergendal Resort. Het comfortabele resort met 44 lodges en faciliteiten die nergens anders in het binnenland worden aangeboden, biedt jong en oud een mix van cultuur, natuur en avontuur. In het nieuwe jaar worden gratis culturele workshops aangeboden met als leidraad de authentieke Afrikaanse cultuur van de bewoners uit de omgeving.

Culturele workshops

Bergendal Adventure Center wordt vaak in een adem genoemd wanneer het gaat om onvergetelijke activiteiten in het Surinaamse regenwoud. Het naastgelegen Bergendal Resort biedt comfort en talloze faciliteiten voor zowel de leisure als de zakelijke toerist en voor jong en oud. Naast de 44 lodges – met uitzicht op de Surinamerivier of een veranda die omgeven wordt door tropisch groen – is er een restaurant, bar, conferentieruimte, zwembad, kinderprogramma en kan men worden verwend tijdens wellness behandelingen op de pier aan de Surinamerivier.

Gratis culturele workshops

Dit jaar trakteert Bergendal Resort haar gasten dagelijks op een gratis culturele workshop waarbij de nadruk wordt gelegd op de Saramaccaanse cultuur. De workshops worden dan ook verzorgd door de Saramaccaners uit de nabije omgeving van het resort. Zo leert jong en oud een aantal Saramaccaanse woorden tijdens de taalworkshop, kunnen de heupen worden geschud tijdens de Saramaccaanse dansworkshop en worden de kneepjes bijgebracht van het bakken van cassave brood.

Duurzaam toerisme in het binnenland van Suriname

“Als een resort met aandacht voor duurzaam toerisme, nemen wij onze verantwoordelijkheid heel serieus als het gaat om de bescherming en duurzame ontwikkeling van de gemeenschappen rondom ons resort. De lokale Saramaccaanse gemeenschap met haar unieke culturele erfgoed, trotse tradities en intrigerende volkslegendes, zijn actief betrokken bij elk aspect van ons resort en dus ook de gratis workshops. Op deze manier dragen zij zelf bij aan de charme en de gastvrijheid van Bergendal” zegt de trotse Marketing & Sales manager Ben D’Leon.

Culinair Cultureel genieten

Visliefhebbers kunnen zich tegen een kleine bijdrage (SRD 50,- p.p.) opgeven voor een workshop traditioneel Saramaccaans hengelen – de Surinaamse benaming voor het werkwoord vissen. De hengeltour geschiedt in het binnenlandse vervoersmiddel bij uitstek; de korjaal. Met deze uitgeholde boomstam met buitenboordmotor en bootsman wordt de Surinamerivier verkend op mooie visplekjes. Voordat het visavontuur van start gaat, gaat de bootsman samen met zijn gasten het regenwoud in om materiaal te zoeken voor de zelfgemaakte hengels. Dat een dure set sporthengels overbodig is, wordt snel duidelijk wanneer de gids de deelnemers aan de workshop kneepjes van het Saramaccaans vissen bijbrengt. De visvangst wordt gedeeld met de bootsman en meegenomen naar het resort waar de chef kok het voor de ‘hengelaars’ klaarmaakt. De bootsman neemt diens deel mee naar zijn dorp voor de eigen consumptie.

Bergendal Resort is ook aanwezig op de Vakantiebeurs 2017. Bezoek Stand 4 A078

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!