Shadow

Cruisevakantie als health en wellness retreat

costamensenCruisen is het moment bij uitstek om op de batterij op te laden en mindful te focussen op wellbeing. Costa Cruises biedt dan ook een uitgebalanceerd pakket voor een gezonde body en mind. Denk: thalassobaden in de luxe Samsara Spa, eten volgens het mediterrane dieet, pilateslessen aan boord en fitnessen in de openlucht op zee.  Niet alleen het comfort van de cruisepassagiers is belangrijk, ook wellbeing. Vandaar dat  Costa Cruises steeds meer inzet op cruisen en gezondheid. Je goed voelen en werken aan een fit lichaam terwijl je vaart kan met sportieve- en wellness activiteiten. 
# Ochtendgymnastiek en slow joggen
Wat een goed vooruitzicht: de ochtend starten met stretchen op het pool deck, fitnessoefeningen met zicht op zee en een rondje joggen op een outdoor jogging track. Relax vervolgens in een van de zwembaden aan boord van de Costa schepen.

# Body Composition analysis
Om zeker te weten dat oefeningen en intensiteit passen bij je lichaam en conditie is aan boord van Costa schepen een Body composition analysis oftewel Fit test meting mogelijk. Het meet onder meer conditie, vetpercentage en gewicht. De sportactiviteiten en intensiteit worden hierop aangepast.
# Van 5-a-side voetbal tot tennis
De meeste Costa schepen hebben een multi-inzetbare sportvelden om in ‘shape’ te blijven. Speel het snelle five-a-side voetbal, vijf tegen vijf,  of ga voor een potje tennis, een basketbal- of volleybalwedstrijd. Professionele instructeurs leiden alles in goede banen.
# Yoga en Pilates
Focussen op een juiste ademhaling, lichaam en geest in balans brengen en je bewust worden van je lichaam. Dat kan aan boord met de yoga- en pilateslessen van gecertificeerde trainers.
# Wellness en Spabehandelingen
De exclusieve Samsara Spa van Costa Cruises meet zich moeiteloos met de beste spa-resorts in de wereld. Zo telt de spa aan boord van de neoRomantcia 4000 vierkante meter met stoombaden, saunacabines, een ijskamer, thalassobaden met jetstreams en privé-kamers voor een keur aan behandelingen.
# Gezonde voeding
Bij dat alles past licht en gevarieerd eten volgens mediterraan en Italiaans dieet. Op alle Costa Cruises schepen is veel aandacht voor goede, gezonde en versbereide voeding. In 2015 tekende Costa als eerste in de reisindustrie het Milan Protocol waarbij de rederij zich verbindt aan het promoten van gezonde voeding. Voor  vegetariërs is er een dagelijks wisselend menu-aanbod, direct te reserveren bij het boeken van de cruise.  Wie houdt van verfijnd, licht en exclusief kiest voor à la carte dineren in het Samsara Restaurant.

Meer cruisenieuws op decruisegids.nl

 

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!