Shadow

Conferentie over duurzaam reizen in Évora

Het nieuwe jaarlijkse congres voor de duurzame reisbranche ‘A World For Travel – Évora Forum, wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd op 16 en 17 september in Évora, Alentejo. Nu het coronavirus onderdeel is geworden van de huidige samenleving, is het belang en de uitdaging van het organiseren van dit forum nog groter geworden. De registraties zijn al geopend, wees er snel bij!

Stadsplein Evora in Portugal
In Evora wordt de conferentie over duurzaam reizen gehouden ©franky1st-Pixabay

‘A World For Travel – Évora Forum’ is opgezet met als doel de reisbranche te veranderen, betrokkenen uit de publieke- en private sector samen te brengen en een gemeenschappelijk platform te creëren dat traditioneel toerisme zal veranderen naar een meer duurzame en verantwoorde activiteit.

De eerste editie van dit jaarlijkse congres in Évora richt zich op de belangrijkste componenten van de reisindustrie, de stappen die moeten worden genomen en het uitvoeren van de oplossingen. Tijdens het congres worden thema’s behandeld die gelinkt zijn aan duurzaamheid, zoals variaties in economische modellen, de impact op het klimaat, de impact op het milieu, de verschuivingen in aardoppervlakten & wateren en het landbouwbeleid.

Doel is een uitvoerbaar plan

Het doel is om een uitvoerbaar en uitgewerkt plan voor de reisindustrie te ontwikkelen. Om dit doel te realiseren komen topspecialisten vanuit verschillende werkvelden; toerisme, milieu, stadsplanning, cultureel erfgoed, klimatologie, voedselontwikkeling, luchtvaart- en cruise ontwikkeling bijeen. Meer dan 140 invloedrijke sprekers van over de hele wereld nemen deel aan het programma met workshops en presentaties.

Een van de sprekers op het congres is Mike Horn, ‘Explorer, Adventurer en Survival Expert’ met zijn lezing over moed en doorzettingsvermogen in moeilijke tijden. Mike staat wereldwijd bekend als één van grootste moderne ontdekkingsreizigers. Andere te verwachten sprekers zijn Jean-Baptise Lemoyne, Staatssecretaris voor Toerisme in Frankrijk, Zurab Pololikashvili, Secretaris-Generaal UNWTO en Rita Marques, de Portugese staatssecretaris voor Toerisme.

De organisatie van het evenement ligt in handen van de Eventiz Media Group, de grootste reis mediagroep in Frankrijk, in samenwerking met de Global Travel & Tourism Resilience Council en met de steun van Visit Portugal, de World Tourism Organization van de Verenigde Naties (UNWTO) en de World Travel and Tourism Organisatie (WTTC).

Duurzaamheid op allerlei fronten

Rita Marques, Portugese staatssecretaris voor Toerisme; “Het feit dat dit congres meer dan 140 deskundige sprekers samenbrengt, is niet alleen een bewijs van de veerkracht van onze sector, maar ook een bewijs van inzet en toewijding om de problemen aan te pakken. We kijken er naar uit om de genodigden te verwelkomen in Évora en er een baanbrekend evenement van te maken”.

Taleb Rifai, Co-Chair Global Travel and Tourism Resilience Council: “Duurzaamheid gaat over het in stand houden van het leven op aarde voor onze toekomstige generatie, niet meer en niet minder. We streven ernaar om ons milieu te behouden en leefbaar te houden voor toekomstige generaties. Daarvoor moeten we ook aandacht besteden aan duurzaamheid vanuit een politiek, sociaal en economisch oogpunt. Deze invalshoeken zijn net zo belangrijk als klimaatverandering op zichzelf, om de kwaliteit van leven in stand te houden. Duurzaamheid gaat niet alleen over in stand houden en behouden. De uitdaging zit in innovatie en management. Beide zijn intrinsiek om vooruit te komen, doelgericht vooruit te gaan en op een echt duurzame manier te groeien”.

Christian Delom, Secretaris-Generaal ‘A World For Travel’: “Nooit eerder heeft de reisindustrie zo onder druk gestaan door het milieu, het klimaat, de technologie, sociale verantwoordelijkheid, veiligheids- en gezondheidsrisico’s tegelijkertijd. Dit congres zal de ommekeer leiden voor de genoodzaakte verandering van de industrie voor het welzijn van de mensheid”.

Het congres in Évora kan 350 deelnemers verwelkomen dit jaar. De opbrengst van de ticketverkoop wordt grotendeels verdeeld over duurzame organisaties, maar zal ook via een gratis live stream bekeken kunnen worden.
Ga om te registreren naar www.aworldfortravel.org/registration
Het volledige programma is te vinden op www.aworldfortravel.org

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.