Shadow

Chocolade en champagne op Valentijnsdag in New York

De stad staat misschien niet altijd in de overbekende rijtjes van steden waar je de mooiste Valentijsdag kunt beleven, maar New York City hoort er zeker in thuis.

 New York met Valentijnsdag © NYCGO
New York met Valentijnsdag © NYCGO

New York barst rondom Valentijnsdag van de romantische activiteiten en knusse plekken om met je geliefde te bezoeken. Tal van hotels in New York hebben speciale ‘love-packages’ en ‘romantic overnight getaways’. Van champagne in de rooftop lounge tot een upgrade naar een speciale suite, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk voor beschikbaarheid en prijzen bij onder meer TUI en Accor. Kijk voor vliegtickets naar New York bij KLM en TUI.

Winkelen: speciaal voor Valentijnsdag

Een bezoek aan New York City is niet compleet zonder een bezoekje aan het iconische Fifth Avenue en Madison Avenue in Manhattan. Je vindt hier winkels als Barneys New York, Bergdorf Goodman, Gucci en Tiffany & Co.

Wanneer je in Manhattan bent, sla dan ook zeker deze volgende pas geopende winkels niet over: Italiaans modehuis Brioni, met high-end mannenmode, heeft onlangs een nieuwe flagship store op Madison Avenue en 62nd Street geopend. Cartier Fifth Avenue Mansion, gevestigd in een herenhuis uit 1917, is pas heropend na een renovatie van twee-en-een-half jaar. Er is een nieuwe Princess Grace Salon op de tweede verdieping en verder vind je hier ook de bruid- en diamantcollecties. Voor een unieke beleving moet je naar de flagship store van Coach, gevestigd op 5th Avenue, waar je de laatste creativiteit van handtassen en kleding van het merk kunt ervaren.

Chocola en champagne

Bij Valentijnsdag denken we aan liefde en de kleur rood, maar ook zeker aan chocola! Neem je date, in plaats van naar een restaurant, mee op A Slice Of Brooklyn’s Chocolate tour en proef chocola van de vier meest exclusieve chocolatiers van Brooklyn. Verder bezoek je tijdens deze tour een chocoladefabriek waar je het proces van boon tot reep te zien krijgt en wordt er gestopt bij Valentino Pier waar je een van de mooiste uitzichten hebt op het Statue of Liberty. Voor een Valentijnsdag met champagne en prachtig uitzicht over de stad moet je naar het One World Observatory. Hier kun je de liefde vieren op 540 meter hoogte. Het Observatory biedt speciaal voor Valentijnsdag twee pakketen aan: de “Cheers! Package” met toegang voor twee en twee drankjes en het “Dream Date Package” met toegang voor twee, twee glazen champagne en dessert. Deze specials zijn tot en met 19 februari beschikbaar.

De leukste activiteiten voor twee

Van Broadway optredens tot een prachtig uitzicht over de stad vanaf het Queens Museum, overal in New York is romantiek te vinden op Valentijnsdag. Voor een romantische date kunnen koppels aan boord stappen van de elegante Bateaux New York of de energieke Spirit of New York. Beiden vertrekken het hele jaar door vanaf de Chelsea Pier. Terwijl stellen genieten van een buffet of drie gangen menu met champagne en rozen, varen de sightseeing en diner cruiseboten langs de meest iconische plekken van New York, zoals de Statue of Liberty en de Brooklyn Bridge.

Als je van liefdesverhalen houdt moet je naar het Metropolitan Opera in Manhattan met shows van Carmen op 15 februari en de première van Werther op 16 februari. Verder zijn er chocoladeproeverijen en een pop-up bar midden in het Conservatory.

En wat natuurlijk niet in het lijstje mag ontbreken zijn de beroemde “Red Steps” op Times Square waar geliefden hun liefde tonen op Duffy Square met aanzoeken, huwelijksceremonies en het verklaren van de liefde. Ook is hier het We Were Strangers Once Too kunstwerk te vinden, om te benadrukken welke rol de immigranten hebben gespeeld in de stichting, ontwikkeling en verdere dynamiek van New York City.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!