Shadow

Caribische yogacruises met Star Clippers

Star ClippersYoga tijdens een zeilcruise door het Caribisch gebied: als dat geen Zen-momentje oplevert, dan weten wij het ook niet meer.

Vanaf januari 2015 biedt rederij Star Clippers yogacruises door het Caribisch Gebied aan. Aan boord van de driemaster Star Clipper kunnen reizigers zonder meerkosten onder professionele begeleiding deelnemen aan yoga- en meditatielessen. De uitbreiding van het yogacruise aanbod in 2015 gaat gepaard met de introductie van een nieuwe yogadocente en speelt in op de toenemende vraag voor feel-good themacruises bij de rederij.

Yoga op een zeilschip

Tijdens de Caribische yogacruises met Star Clippers hebben passagiers twee keer per dag de mogelijkheid om een yogales bij te wonen. Het dek van de Star Clipper vormt elke vroege ochtend en s’ avonds voor zonsondergang het vaste podium; het wisselende Caribische landschap zorgt voor een afwisselend decor. De yoga- en meditatielessen worden in het Engels verzorgd door de nieuwe Duitse docente Inge Schöps, die de lessen voor zowel beginners als gevorderden toegankelijk en interessant maakt om (optioneel) aan te haken.

Zen in de Caribbean

De eerste yoga themacruise in het Caribisch gebied vertrekt op 24 januari 2015. Vanuit Philipsburg (St.Maarten) vaart de driemaster langs verschillende Caribische bestemmingen zoals Anguilla, de Britse Maagdeneilanden, Tortola, St. Kitts en St. Barts, om vervolgens weer aan te leggen in St. Maarten. De zeilcruise met vertrek op 31 januari 2015 start en eindigt ook in St. Maarten maar vaart langs andere Caribische bestemmingen zoals Nevis, Dominica, Iles des Saintes, Guadeloupe, Antigua en St. Barts.

De twee yogacruises in het Caribisch gebied zijn een aanvulling op het bestaande programma van yogacruises van Star Clippers. Andere yogaprogramma’s worden geboden op de trans-Atlantische overtocht of deeltrajecten daarvan. De trans-Atlantische route vertrekt op 24 oktober 2014 met de viermaster Royal Clipper vanuit Civitavecchia (Rome) naar Corsica, Ibiza, Marokko, Lissabon, Tenerife en eindbestemming Barbados. Mensen die een kortere route prefereren, wordt de mogelijkheid geboden om na 12 dagen in Lissabon van boord te gaan, of aldaar op te stappen voor een 17-daagse cruise met Barbados als Caribisch eindstation.

De yogacruises zijn onder meer te boeken bij Cruisetravel.

Sharing is caring!