Halloween in New York

Geplaatst door Redactie op 18 september 2014 om 15:20 in de categorie Beurzen en evenementen

Alle New Yorkers kijken uit naar oktober; de maand van Halloween! Voor iedere leeftijd biedt de stad spannende activiteiten, van parades en spooky storytelling tot spannende zoektochten door doolhoven en het ouderwetse trick-or-treating. Dit zijn de beste tips voor Halloween in New York.

Gekostumeerde griezels tijdens halloween in New York

© NYC/Joe Buglewicz

© NYC/Joe Buglewitz

Een van de bekendste events tijdens Halloween in New York is de Village Halloween Parade, dat dit jaar alweer voor de 41ste keer wordt gehouden. Het thema is The Garden of Earthly Delights en tijdens de optocht zullen honderden bandjes, dansers, poppen en allerlei soorten gekostumeerde griezels in de straten van Greenwich Village te vinden zijn.

Boo at the Zoo

WTC.nl - World Ticket Center. vliegtickets New York

Ook buiten Manhattan is het feest tijdens Halloween in New York. Een geweldige plek in de Bronx is Wave Hill. Tijdens het Enchanted Wave Hill Weekend stap je in de magische wereld van Wave Hill, waar de lokale folklore en sprookjes tot leven komen. In de New York Botanical Garden zie je honderden kunstwerken gemaakt van pompoen in de Haunted Pumpkin Garden, waar kinderen een poppenshow kunnen zien en kunnen spelen in het Pumpkin House. Ga ook zeker naar Boo at the Zoo bij de Bronx Zoo, de Queens Zoo of het Prospect Park Zoo, waar het hele gezin geniet van de Halloween spirit tijdens goochelshows, spannende verhalen, parades, doolhoven, het beschilderen van pompoenen en nog veel meer.

Halloween in New York: Dwalen in het maïs

Bij Halloween in New York horen parades, maar ook zeker zoektochten door het doolhof en spannende wandelingen. In het Queens Country Farm Museum kunnen kinderen van alle leeftijden dwalen door een spectaculair maïs labyrint en in Prospect Park kom je alle engerds tegen tijdens de Lookout Trail. In Richmond Town komen alle spannende activiteiten samen in dit historische koloniale dorpje. Kinderen kunnen onder andere pompoenen rapen bij Decker Farm, de oudste –nog actieve- boerderij in New York. Tijdens Monster Mash bij het Brooklyn Children’s Museum word je uitgedaagd om in je beste Halloween outfit te verschijnen en vervolgens uiteraard deel te nemen aan de kostuum parade.

Sharing is caring!

Comments are closed.