Shadow

Brussels Airlines fietst door Oeganda voor het goede doel

BFA-groupWoensdag 29 januari zet een groep Brussels Airlines werknemers koers naar Oeganda, waar ze 450km zullen fietsen voor het goede doel. Ze zullen in de voetsporen treden (of liever: fietsen) van Sir Henry Morton Stanley (in zijn zoektocht naar de vermiste ontdekkingsreiziger David Livingstone) en Winston Churchill, met vertrek aan de legendarische bron van de Nijl en aankomst in het prachtige Murchison Falls nationaal park in het noorden. Een stevige fietstocht,  zeker omdat het grootste gedeelte off-road is en de Afrikaanse zon heel heet.
Zaterdag vliegt ook een groep van 13 Belgische CEO’s, waaronder Jacques Borlée, Bernard Marchant (Rossel Groep), Christian Van Thillo (De Persgroep), Bob Verbeeck (Golazo), Geert Noels (Econopolis), Tom van de Cruys (Lampiris) en Hans Bourlon (Studio 100) naar Oeganda. Daar zullen ze met Brussels Airlines CEO Bernard Gustin de laatste vier dagen van de fietstocht mee uitrijden, samen met de Brussels Airlines werknemers. Op de laatste dag van de trip geeft Piet Goddaer (Ozark Henry) een concert voor de groep op het afsluitingsevent in het Murchison Falls park.

“Afrika ligt ons bedrijf nauw aan het hart en is een belangrijk deel van onze business. Het is daarom essentieel dat we onze verantwoordelijkheid nemen en iets teruggeven aan de landen waar we naartoe vliegen. Met ons CSR programma b.foundation steunen we, naast NGO’s die in Afrika actief zijn in de gezondheidszorg, ook onze eigen collega’s die in hun vrije tijd lokale gemeenschappen in nood helpen. Bike for Africa is een manier voor ons om iets terug te geven en om tegelijkertijd het unieke landschap van dit prachtige continent in de kijker te zetten.”, legt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines, uit. ‘Maar als Belgisch bedrijf en ambassadeur van ons land is het ook belangrijk om Belgische organisaties te steunen die zich inzetten voor mensen in nood hier bij ons. Daarom hebben United Fund for Belgium (UFB) als humanitaire partner gekozen.

De fietstocht door Oeganda is al de tweede editie van Bike for Africa. In november 2011 fietste een eerste groep van Brussels Airlines werknemers 300km van Kigali, Rwanda naar Bujumbura, Burundi. Met de financiële steun van sponsors zamelden de 40 fietsers 93.000 EUR in voor SOS Children’s Villages. Met dit geld konden ze meer dan 1.000 medische consultaties late uitvoeren in Afrika.

Dit jaar wil Brussels Airlines 100.000 euro inzamelen. Een deel van dat geld gaat naar CoRSU, een privé-ziekenhuis dat de rehabilitatie van gehandicapte kinderen in Oeganda sponsort. Een ander deel wordt gedoneerd aan United Fund for Belgium, een Belgische non-profit organisatie die zich inzet voor mensen in nood in België, door projecten te steunen van goede doelen, met focus op kinderwelzijn, armoedebestrijding, steun aan personen met een handicap en sociale integratie.

Sharing is caring!

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief