Shadow

Biomuseum opent deuren in Panama City

biomuseumDeze maand heeft het ‘Biomuseo de la Diversidad’ in Panama City haar deuren geopend voor het grote publiek. Het museum heeft zowel toeristische als educatieve doelen en is een kleurrijke toevoeging aan de indrukwekkende skyline van Panama City. De officiële feestelijke opening vindt plaats in september. Daarbij is ook aanwezig de Canadese architect Frank Gehry,  ontwerper van onder andere het Guggenheim in Bilbao. Het Biomuseo de la Diversidad zal naar schatting 500.000 bezoekers per jaar ontvangen. 

De bouw van het Biomuseum startte tien jaar geleden. Het museum combineert architectuur en natuurwetenschappen met onderwijs, doormiddel van een speciaal programma voor studenten.  Het bouwwerk benadrukt het belang van biodiversiteit en presenteert het ontstaan van de landlengte van Panama 3 miljoen jaar geleden: een geologische gebeurtenis die het klimaat wereldwijd heeft veranderd, van invloed was op de plant- en diersoorten en die de Caribische Zee heeft veranderd in randzee.

Het gebouw met een oppervlakte van 3.500 m2 telt acht permanente exhibitiegalerijen binnen de constructie, acht buiten de constructie, een tijdloze galerij, een openbaar atrium, een winkel, een café en een outdoor tentoonstelling in het botanische park. Het ‘Biomuseo de la Diversidad’ ligt in de Amador Causeway van Panama City, bij de ingang van het Panamakanaal aan de Stille Oceaan.  Naast een educatief centrum voor biodiversiteit en wetenschap is het museum een grote toeristische attractie die haar bezoekers laat kennismaken met het gevarieerde aanbod van de Panamese flora en fauna. Het project is geïnitieerd en beheerd door de Stichting Amador en ondersteund door de Panamese regering.

Sharing is caring!