Fjord Line verdubbelt passagiersaantallen in het huidige jaar

Geplaatst door Redactie op 28 juli 2014 om 15:16 in de categorie Reisorganisaties
MS Oslofjord © STX Finland

MS Oslofjord © STX Finland

Fjord Line ligt op koers voor groei. Al halverwege het lopende jaar tonen actuele boekingscijfers dat de Noorse rederij en haar vier schepen eind 2014 rond een miljoen passagiers vervoerd zullen hebben. Half juli stegen de boekingscijfers met 90 procent ten opzichte van het vorige jaar. “Over het hele jaar gezien, houden we daarom rekening met een verdubbeling van onze passagiersaantallen ten opzichte van 2013”, zegt Ingvald Fardal, directeur van Fjord Line A/S in Egersund.

In de eerste zeven maanden van dit jaar maakten in totaal 508.000 reizigers gebruik van een van de lijnen van Fjord Line, een stijging van 90 procent. Aanzienlijke bijdragen aan dit succes werden geleverd door de twee nieuwe cruiseferry’s MS Stavangerfjord en MS Bergensfjord, die sinds kort op de lijn Bergen-Stavanger-Hirtshals en tussen Hirtshals en Langesund varen. Op de route langs de Noorse westkust reisden reeds 198.000 passagiers met Fjord Line (2013: 109.000). Op de in juli vorig jaar in gebruik genomen lijn Hirtshals-Langesund vervoerde de nieuwe MS Stavangerfjord dit jaar al 125.000 passagiers (tegen 17.000 in de eerste weken van de lijn in 2013).

Ook Fjord Lines andere lijnen zijn een succes, waaronder de snelle zomerverbinding Hirtshals-Kristiansand met de catamaranferry Fjord Line Express, die al 137.000 passagiers verwelkomde. Op de nieuwste lijn tussen de havens van Sandefjord in Oost-Noorwegen en het Zweedse Strömstad vervoerde de MS Oslofjord in de paar weken dat de lijn bestaat reeds 48.000 passagiers.

Fjord Line biedt met de twee nieuwe cruiseferry’s MS Stavangerfjord en MS Bergensfjord het hele jaar door een regelmatige dienstregeling op de lijn Hirtshals (DK) – Stavanger / Bergen en Hirtshals – Langesund in de Noorse regio Telemark. De MS Stavangerfjord en MS Bergensfjord varen uitsluitend op LNG-aardgas en zijn op dit moment de meest milieuvriendelijke cruiseferry’s ter wereld.  De HSC Fjord Cat is de snelste ferry op de verbinding Midden-Europa en het Scandinavische Hirtshals en Kristiansand. Sinds juni 2014 biedt Fjord Line met de volledig getransformeerde cruiseferry MS Oslofjord een nieuwe veerverbinding tussen Sandefjord in Noorwegen en het Zweedse Strömstadt.

Sharing is caring!

Comments are closed.