Kwaliteitslabel voor ‘boeren’ gastronomie in Zuid-Tirol

Geplaatst door Redactie op 28 juli 2014 om 15:58 in de categorie Algemeen nieuws

16 Roter Hahn boerencafés aanbevolen in restaurantgids GaultMillau SüdTirol 2014 (2)Naast de 1.600 vakantieboerderijen introduceert Roter Hahn dit jaar twee nieuwe eetgelegenheden in de Italiaanse regio Zuid-Tirol die het kwaliteitslabel mogen voeren. Hiermee komt het totale aantal op 41 boerencafés. Dat de Roter Hahn ‘boeren’gastronomie hoogwaardig is te noemen, blijkt uit de 12e editie van het prestigieuze restaurantgids Gault&Millau ‘Südtirol 2014’. In de nieuwe uitgave zijn 16 Roter Hahn eetgelegenheden opgenomen. Een boerderij of een boerencafé is dé locatie om de Zuid-Tiroler herfsttraditie ‘Törggelen’ te beleven.

Alles in het ritme van de natuur

In de herfst zijn alle takken en wijnranken ‘leeggeschud’, tijd voor de boeren en gasten om te genieten van de oogst. Bijvoorbeeld met ‘Törggelen’, een oud gebruik waarbij de jonge, net geproduceerde wijnen worden geproefd in combinatie met geroosterde jonge kastanjes en zelfgemaakte specialiteiten. Tijdens deze Zuid-Tiroler herfsttraditie, die zijn oorsprong vond in het Eisacktal, schuiven gasten na een wandeling door de Zuid-Tiroler dalen, bij de boer aan tafel.

Op 28 september vindt de kick-off van het ‘Törggel’-seizoen plaats. Acht Roter Hahn accommodaties, allen gelegen langs de ‘Keschten-trail’ in de Eisacktal/Valle Isarco regio, zijn geselecteerd als locatie om dit herfst-evenement in te luiden. Deze kastanje-route is goed gemarkeerd en leidt gasten door bossen, weelderige groene weiden en langs imposante kastanjebomen.

Delicatessen van de boer

Vakantiegangers die op een van de Roter Hahn vakantieboerderijen verblijven, maken niet alleen kennis met het boerenleven maar ook met de boerengastronomie. Producten rechtstreeks van het land, fruit uit eigen boomgaard of kruiden uit eigen tuin.

Daarnaast organiseert de boerin kooklessen met lokale streekproducten voor haar gasten en wordt niet alleen de eerste wijn van het seizoen geproefd, maar ook het eerste appelsap van de nieuwe oogst. Kinderen bakken koekjes of helpen de boer met de bereiding van de pizza’s.

 

 

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.