Bijzondere themawandelingen door Monnickendam

Geplaatst door Redactie op 8 oktober 2015 om 10:48 in de categorie Bestemmingen

stadswandeling MonnickendamIn samenwerking met de Stadsgidsen van Monnickendam organiseert Stichting Promotie Waterland vier bijzondere themawandelingen door Monnickendam.

De vier wandelingen hebben als thema Arm & Rijk (25 oktober), Visrokerijen (29 november), Watersnood (17 januari 2016) en Bovenlichten van Monnickendam (13 maart) en zijn zorgvuldig gekozen. De themawandeling Arm & Rijk belicht de rijke geschiedenis van Monnickendam, een armlastig stadje, zoals die zich laat lezen in gebouwen en horen in verhalen. De rondwandeling over visrokerijen voert langs voormalig visafslag De Stegh en langs plaatsen waar rokerijen door
de eeuwen heen gevestigd waren.

Honderd jaar watersnoodramp Monnickendam

In 2016 is het 100 jaar geleden dat de watersnoodramp plaatsvond in Waterland. Daarom is er ook een themawandeling over dit onderwerp, die loopt langs plaatsen waar de gevolgen van deze watersnood nog duidelijk zichtbaar zijn. Tot slot laat de stadswandeling Bovenlichten van Monnickendam u kennismaken met de grote verscheidenheid aan bovenlichten boven voordeuren. Elk bovenlicht met z’n krullen en beeltenissen vertelt een eigen verhaal. Na deze wandeling kijkt u met hele andere ogen naar alle bovenlichten.

De wandelingen van circa anderhalf uur worden gehouden op zondagmiddag en starten alle om 14.30 uur voor het Informatiepunt aan het Zuideinde 2 in Monnickendam. Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten voor deelname zijn slechts €3,- per persoon, te voldoen aan de stadsgids. Alle opbrengsten van de gidsen komen ten goede aan projecten ter verbetering van de binnenstad.

Ook naar Monnickendam? Kijk hoe anderen een bezoek aan Monnickendam waarderen.

Bijzondere themawandelingen door Monnickendam
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.