Shadow

Bijzondere culinaire en ambachtelijke geneugten in het Bregenzerwald

Oostenrijk Bregenzerwald
© Bregenzerwald Tourismus Adolf Bereuter

In het uiterste westen van Oostenrijk, in de deelstaat Vorarlberg, ligt het Bregenzerwald. Deze verrassende regio staat bekend om zijn altijd creatieve en succesvolle combinaties tussen traditie en modern.

Tafelen in het Bregenzerwald

Wie regionale specialiteiten en een bijzondere sfeer tijdens het dineren zoekt, is in het Bregenzerwald aan het juiste adres. Onder het motto „ Tafelen in het Bregenzerwald“ nodigen acht koks uit de regio gasten uit voor een 5-gangen „Bregenzerwald“ menu. Er wordt gedineerd aan feestelijk gedekte tafels, die plek bieden aan 18 tot 30 gasten. Bij mooi weer op een bijzondere plek in bijvoorbeeld een tuin, bij een boerderij of voor een berghut, bij minder goed weer overdekt in bijvoorbeeld een historische villa of het Werkraum Haus.

Nieuw jasje voor oude ambachten

Ook de ambachtslieden staan bekend om hun vindingrijkheid. In het bijzonder degenen die men sinds de zomer 2013 in het Werkraum Haus in gemeente Andelsbuch kan tegenkomen. Dit platform van innovatieve ambachtslieden, van meubelmakers tot en met textielontwerpers, heeft een nieuwe onderkomen voor tentoonstellingen en evenementen gekregen. Het Werkraum Haus werd ontworpen door de bekende Zwitserse architect Peter Zumthor. Zijn ontwerp betrekt zich op de twee basisgedachten. Aan de ene kant dient het gebouw als verzamelplaats en aan de andere kant als grote vitrine, oftwel als etalage voor de creatieve en innovatieve handwerkcultuur in het Bregenzerwald.

Toneel voor kunst & cultuur

Het gehele jaar door valt er veel te zien en te horen in het Bregenzerwald. Het belangrijkste en bekendste festival is de Schubertiade in het schilderachtige dorp Schwarzenberg. Concerten in alle soorten vinden plaats op de meest bijzondere plekken in het dal en op de berg. Ook de vele bezoekers van de Bregenzer Festspiele verblijven graag in het Bregenzerwald. Deze zomer is de sprookjesachtige opera „Die Zauberflöte“ van Wolfgang Amadeus Mozart te zien ( 23 juli t/m 25 augustus). Interessante tentoonstellingen bieden het Angelika-Kauffmann Museum in Schwarzenberg en het Frauenmuseum in Hittisau, beide ondergebracht in architectonisch interessante bouwwerken.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *