Better Places ontwikkelt als eerste reisorganisatie in Nederland autorondreis door Peru

Geplaatst door Redactie op 15 mei 2018 om 14:13 in de categorie Reisorganisaties

De meeste reizigers die naar Peru gaan, kiezen voor een reis met openbaar vervoer. Wie meer vrijheid wil hebben en graag van de gebaande paden afgaat, kan sinds kort ook voor een autorondreis kiezen. Better Places is de eerste reisorganisatie in Nederland die een complete autorondreis Peru aanbiedt, inclusief overnachtingen bij lokale families thuis.

Peru per huurauto. Screenshot video Better Places

Peru per huurauto

Reizen met een huurauto is voor veel reizigers ideaal. Je kunt je dagen zelf indelen, je bepaalt zelf waar je wilt stoppen en je kunt gemakkelijk van de vaste routes afwijken. Dat zorgt ervoor dat je een land op een heel andere manier leert kennen. De lokale reisspecialist van Better Places in Peru ontwikkelde daarom een 16-daagse autorondreis door het zuiden van Peru, die begint in Arequipa en eindigt in Cusco. Zelf rijden in Lima en de kuststrook is vanwege de veiligheid geen aanrader, maar in het zuiden is een auto huren een prima optie.

Autorondreis Peru: de route

Reizigers halen hun auto op in Arequipa en rijden dan naar de Colca Canyon. Vervolgens staan het Titicaca-meer, de Heilige Vallei, de tropische Koffieroute en Machu Picchu op het programma. In Cusco leveren de reizigers hun auto weer in. De autoroute die Better Places aanbiedt is goed te berijden, relatief rustig en veilig. Reizigers krijgen een gedetailleerde routeplanning mee, zodat ze de weg gemakkelijk kunnen vinden.

Slapen bij mensen thuis

Reizigers nemen tijdens hun reis niet alleen asfaltwegen, maar gaan ook regelmatig offroad. Ze rijden bijvoorbeeld het onbekende, maar prachtige Circuito Cordillera, op weg van Titicaca naar de Heilige Vallei. Onderweg slapen ze regelmatig bij mensen thuis, bijvoorbeeld in de Colca Canyon, bij het meer van Titicaca en bij koffiefamilies langs de Koffieroute. “Better Places vindt het belangrijk dat reizigers een land echt leren kennen”, zegt eigenaar Saskia Griep. “Tijdens de autorondreis komen ze op plekken waar niet iedereen naartoe gaat, ze gaan zelf op avontuur en ze slapen bij lokale mensen thuis. Ze leren hoe het dagelijks leven in Peru eruit ziet en hun geld komt direct bij de locals terecht. Zo profiteren lokale gemeenschappen van het toerisme en daar staan wij als Better Places voor.”

Video’s en blogs over autorondreis

Een team van reisspecialisten en bloggers van Better Places testte de nieuwe autorondreis Peru onlangs uit. Hier zijn binnenkort video’s en blogs over de reis te vinden.

Better Places ontwikkelt als eerste reisorganisatie in Nederland autorondreis door Peru
5 (100%) 2 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.