Shadow

Better Places lanceert Better Tourism Academy

@BetterPlaces

Better Places, een Nederlandse duurzame reisorganisatie voor verre reizen op maat, start dit najaar met Better Tourism Academy en biedt (voormalig) studenten van toeristische opleidingen vanaf september 2017 een traineeship aan in binnen- of buitenland.

Het traineeship laat de young professionals hun eerste stap zetten naar een succesvolle, ondernemende carrière in toerisme en is in de eerste plaats beschikbaar voor Nederlandse en Duitse deelnemers. Better Tourism Academy brengt de deelnemers in contact met de lokale reisspecialisten van Better Places, die veelal werkzaam zijn op een klein lokaal kantoor op de bestemming.

Traineeships in Afrika, Azië of Latijns-Amerika

Better Tourism Academy is op zoek naar (voormalig) studenten met ondernemerschapskwaliteiten die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. De aanmeldprocedure is reeds gestart. De geselecteerde deelnemers zullen vanaf september eerst een aantal trainingen volgen in Nederland, veelal op het kantoor van Better Places in Leiden, zoals online marketing, bloggen en WordPress. De trainingen worden gegeven door veelal jonge, ondernemende professsionals die ook zelf in toerisme werken. Daarnaast krijgen de deelnemers een aantal opdrachten ter voorbereiding op het werk bij de touroperator. Vanaf de tweede maand start de ‘echte’ stage op het kantoor van één van de lokale reisspecialisten in Afrika, Azië of Latijns-Amerika of op het kantoor in Leiden. Het totale traineeship duurt zes tot tien maanden en gedurende de looptijd onderhouden de young professionals contact met hun collega-trainees en coach van de Academy. Dit vergroot het leereffect.

Werk op locatie

De werkzaamheden van de trainees zullen grotendeels bestaan uit taken als het maken van offertes en reisbeschrijvingen voor klanten, contact met klanten, het verwerken van bestemmingsinformatie, het (assisteren bij het) meten van de duurzame impact van reizen en projecten leiden met betrekking tot het proces van Travelife-certificering. Daarnaast zullen er bij elke organisatie nog eventuele extra werkzaamheden plaatsvinden. Zo kunnen deelnemers gevraagd worden om Nederlandstalige klanten te ontvangen of een nieuwe bestemming of accommodatie te bezoeken.

Deelnemende bedrijven: verantwoord toerisme

Alle deelnemende bedrijven tijdens de eerste traineeships (2017-2018) zijn partner van Better Places. Het zijn veelal kleinschalige bedrijven (één tot 40 personen), waarvan de meesten zijn opgericht door een Nederlander die geëmigreerd is naar het betreffende land. Gemeenschappelijk is ook de passie voor reizen met hart voor de bestemming. De bedrijven willen zo duurzaam mogelijk opereren en streven naar verantwoord toerisme. Het team verschilt per bedrijf, maar bestaat in veel gevallen deels uit lokale medewerkers en deels uit buitenlandse medewerkers, veelal Nederlanders.

Investeren in jong talent

Met de Academy en het traineeship wilt Better Places niet alleen investeren in jong talent, maar vooral laten zien dat je door een duurzame werkwijze ook – juist – een succesvol bedrijf kunt neerzetten. Duurzaamheid loont! De sociale onderneming heeft in de afgelopen jaren al veel samengewerkt met studenten. De ervaring leerde dat het de young professionals aan energie en gedrevenheid niet ontbreekt, maar dat de aansluiting tussen onderwijs en praktijk wel beter kan. Met het traineeship vanuit de Academy hoopt Better Places de studenten een mooie kans te bieden om de weg naar de arbeidsmarkt te betreden. Daarnaast zijn de young professionals een versterking voor de bestaande bedrijven.

“De deelnemers zijn straks niet alleen in staat om goede kwaliteit te leveren op het gebied van reisvoorstellen maken, klantcommunicatie, marketing en alles wat met touroperating te maken heeft, maar daarnaast weten zij beslissingen op een dusdanige wijze te nemen dat het goed is voor zowel de mensen op de bestemming als de bezoekers, rekening houdend met natuur en milieu. Verantwoord reizen zal gemeengoed zijn”, aldus Ine Hustinx, organisator van de Better Tourism Academy.

Kijk voor hier meer informatie voor studenten. Lees meer over Better Tourism Academy op bettertourismacademy.com/

Sharing is caring!

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief