Nieuwe Te Gast in laat mooie gezicht van Colombia zien

Geplaatst door Redactie op 8 juni 2017 om 14:50 in de categorie Bestemmingen

Te Gast in ColombiaNu het na decennia van burgeroorlog eindelijk vrede is in Colombia, kan ook het toerisme weer opbloeien. In de serie Te Gast In is daarom een nieuwe editie uitgegeven over Colombia.

Steden en dorpjes van grote historische waarde, de meest uiteenlopende landschappen en een gastvrije bevolking. Colombia heeft het allemaal. Nu de regering een vredesakkoord heeft getekend met FARC, kan er eindelijk afgerekend worden met een verleden waarin de guerrilla en drugsbendes de dienst uitmaakten. Een opluchting voor veel boeren die weer koffie kunnen verbouwen in plaats van coca. In Medellín heeft een voortvarende aanpak van armoede en criminaliteit de stad tot een trekpleister voor toeristen en investeerders gemaakt. Ook in andere plaatsen doen locals hun best het de bezoekers naar de zin te maken. Zoals in Cartagena, de parel aan de Caraïbische kust en in Cali, de hoofdstad van de salsa. Of in de koloniale dorpjes, waar je de sfeer kunt proeven uit de romans van Gabriel García Márquez. Bij de indianen diep in de Amazone waar ‘langzaam leven’ het credo is. En in San Agustín waar je het liefst te paard op zoek gaat naar misschien wel de meest mysterieuze beschaving van Zuid-Amerika.

TE GAST IN Colombia, 1e druk ,juni 2017, 80 p., ISBN 978 94 6016 74 5.
Samenstelling en redactie: Marielle van Bussel. Met bijdragen van Wies Ubags, Ronald de Hommel, Carlien van Viegen, Jeroen Kuiper, Mark Weenink, Lenny Schouten en Nico Verbeek
Prijs: print € 8,95, e-book € 5,99 (alleen via www.tegastin.nl)
Verkrijgbaar via boekhandel, via www.tegastin.nl.
Uitgever Informatie Verre Reizen VOF/TE GAST IN, Nijmegen.

Nieuwe Te Gast in laat mooie gezicht van Colombia zien
5 (100%) 3 votes

Sharing is caring!

Comments are closed.