Beste Zwitserse hotels in app en brochure

Geplaatst door Redactie op 27 februari 2014 om 14:57 in de categorie Accommodaties
Wellness in Zwitserland

© Zwitserland Toerisme

Zwitserland Toerisme heeft een nieuwe gratis app ontwikkeld met adressen van hotels uit zeven verschillende hotelgroeperingen die elk een bepaald hotelsegment vertegenwoordigen. Tegelijkertijd is de begeleidende themabrochure “De beste hotels” uitgebracht. De selectie omvat bijna 500 gecertificeerde hotels, van berghut tot vijfsterren-superiorhotel.

Omdat steeds meer vakantiegangers online een hotel boeken, heeft Zwitserland Toerisme besloten geen aparte brochures voor verschillende themahotels meer uit te geven, maar deze samen te brengen in één app en een handzame nieuwe hotelbrochure in A5-formaat.

De beste hotels in zeven themagroepen

In samenwerking met hoteliervereniging hotelleriesuisse zijn zeven hotelgroeperingen vertegenwoordigd in de nieuwe app en brochure. Alle partnerhotels moeten aan verschillende criteria voldoen om in de selectie te worden opgenomen. De criteria verschillen al naar gelang de aard van de groepering. Onderscheiden worden de volgende themahotels: Typically Swiss Hotels (met inbegrip van berghutten), Swiss Historic Hotels, Wellness Hotels, Design & Lifestyle Hotels, Swiss Deluxe Hotels, Swiss Family Hotels, Seminar Hotels.

App “Best Swiss Hotels”

De hotelapp is beschikbaar voor iPhone en iPad en Android smartphones, ook in het Nederlands. Drie draaischijven dienen als zoekfilter: soort hotel (7 mogelijkheden), ligging (aan het water, in de bergen, in landelijke omgeving, in de stad) en aantal sterren. Extra zoekmogelijkheden: gratis wifi, rolstoeltoegankelijk en hondvriendelijk. De selectie kan per regio worden weergegeven en in een volgende stap is per hotel uitgebreide informatie beschikbaar.

Brochure “De beste hotels”

In de 80-pagina’s tellende brochure worden per hotelgroepering enkele hotels met hun, soms bewogen, geschiedenis en “huisspecialiteiten” nader omschreven en afgebeeld en de overige adressen met een korte karakteristiek en adresgegevens. Net als de app is de brochure in het Nederlands beschikbaar.

Lees ook: Reisverhalen over Zwitserland en alles over wintersport in Zwitserland, inclusief wintersporthotels.

Beste Zwitserse hotels in app en brochure
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.