Wallonië op de Fiets- en Wandelbeurs

Geplaatst door Redactie op 27 februari 2014 om 15:25 in de categorie Beurzen en evenementen

Vennbahn WallonieOp 1 en 2 maart staat Toerisme België voor Wallonië & Brussel op de Fiets & Wandelbeurs in de RAI in Amsterdam. Vooral op fietsgebied zijn in de Ardennen veel nieuwe ontwikkelingen.

In de Oostkantons is op een voormalige spoorweg een vlakke fietsroute uitgezet die ideaal is voor recreatieve fietsers. DVerder wordt het populaire knooppuntensysteem in Wallonië uitgebreid. Nu is het netwerk in de streek de Famenne voltooid. Met die knooppunten stelt u eenvoudig uw eigen route samen.

Fietsen over de Vennbahn

Drie landen in een keer ontdekken? Dat kan al fietsend op de Vennbahn. De fietsroute telt 125 km en doorkruist Duitsland, België en Luxemburg. Van Aken loopt de route geleidelijk door de Belgische Hoge Venen, een plateau rijk aan hoogveen, heide en bos. Vervolgens rijdt u via de Ourvallei naar Troisvièrges, het noorden van Luxemburg. Eind 19e eeuw werd de spoorlijn aangelegd om staal en kolen te vervoeren. Sinds 2013 is de Vennbahn officieel als fietsroute geopend. Voordeel van een voormalige spoorbaan is dat de maximale stijgingsgraad nooit boven de 2% uitkomt.

Knooppunten in de Famenne

De Famenne is een geografische streek in Wallonië en strekt zich uit over de provincies Namen en Belgisch Luxemburg. Bekend zijn het stadje Rochefort van het gelijknamige trappistenbier en Durbuy, het kleinste stadje van België, maar ook de grotten en het wildpark in Han-sur-Lesse. Sinds kort zijn de fietsroutes met knooppunten toegankelijk gemaakt en kunt u op de fiets in het Pays de Famenne erop uittrekken. Het fietsknooppuntensysteem omvat 350 km aan bewegwijzerde, autoluwe fietsroutes.

Lees ook: Verliefd worden op fietsvriendelijk Noord-Duitsland in Amsterdam-Zuid

Sharing is caring!

Comments are closed.